Vargarna från evighetens skog (ljudbok)
Format
Ljudbok
Filformat
Ljudbok, MP3 (5-minutersspår) (782.5 MB)
Språk
Svenska
Serie
Morgonstjärnan (del 2)
Inläsare
Gerhard Hoberstorfer
Utgivningsdatum
2023-05-31
Upplaga
1
Förlag
Norstedts
Översättare
Staffan Söderblom
ISBN
9789113130729

Vargarna från evighetens skog Ljudbok

(21 röster)  |   Läs 1 recension
Ljudbok,  Svenska, 2023-05-31

Styckköp

169

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Finns även som
Visa alla 4 format & utgåvor
Karl Ove Knausgårds nya roman Vargarna från evighetens skog inleds 1986. Det är året för Tjernobylkatastrofen, Challengerolyckan och Palmemordet, men också ett år som präglas av en djup regeringskris i Norge. Syvert Løyning, en ung man i tjugoårsåldern som precis har återvänt hem till huset där han vuxit upp, drömmer en natt om sin döde far. Men det är något som inte stämmer. När han de följande dagarna börjar att söka igenom faderns efterlämnade saker får han också upp flera tidigare okända spår som alla leder till Sovjetunionen.

Romanens andra del utspelas trettio år senare i Ryssland. Biologen Alevtina åker tillsammans med sin son till Samara för att där fira sin fars åttioårsdag. Som ung ställde hon många existentiella frågor men under de senaste åren har livet allt mer handlat om att försöka få ihop vardagen. Hennes vän Vasilisa är poet och går snarare åt rakt motsatt håll: hon är nämligen fullt sysselsatt med att skriva en bok om en tro på evigt liv.

Vargarna från evighetens skog är en suggestiv och medryckande roman som på många sätt utvidgar utforskningen av den apokalyptiska stämningen i Karl Ove Knausgårds senaste roman Morgonstjärnan. Dessutom förekommer flera av karaktärer i båda romanerna.

"Morgonstjärnan är en mångbottnad berättelse komponerad av en djävulskt skickligt berättare." SvD
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Vargarna från evighetens skog. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Mästerverk
    -, 14 juli 2023

    Ett epos som spänner över flera kulturella kontexter
    och kunskapsområden och ställer de stora existentiella frågorna om och om igen i ljuset av teologi, filosofi och naturvetenskap, aktuella och bortglömda tanketraditioner.

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Karl Ove Knausgård