Kulturbarn : att växa upp i skuggan av en författare (e-bok) NY
Format
E-bok
Filformat
EPUB med vattenmärke (0.3 MB)
Om vattenmärkning
Språk
Svenska
Utgivningsdatum
2024-04-02
Upplaga
1
Förlag
Norstedts
ISBN
9789113136189

Kulturbarn : att växa upp i skuggan av en författare E-bok

E-bok,  Svenska, 2024-04-02
169
Läs i Bokus Reader för iOS och Android
Finns även som
Visa alla 1 format & utgåvor
Åsa Beckman växer upp i en familj som präglas av hennes far, författaren och poeten Erik Beckman. Där finns en stark kärlek men också perioder av vacklande självkänsla, otrohet och missbruk som kommer att påverka henne - då och länge efteråt.

Med åren har hon börjat intressera sig för hur barn till författare verkar utveckla ett medberoende till sina både utlevande och känsliga föräldrar. Tidigt lär sig barnen att stötta och uppmuntra, får svårt att själva ta plats och anpassar sig för att inte störa deras skrivprocess. Samtidigt får de finna sig i att förvandlas till "material" och se sig själva dyka upp i föräldrars böcker. De här barnen förstår en sak: att konsten är viktigare än livet.

Det blir en essä om många av de författarbarn som hon läst, hört och identifierat sig med, och hon nystar i trådarna i sitt eget liv. Här berättar hon för första gången rakt om sin egen barndom och väjer inte för det svåra.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Åsa Beckman

  • Klimakteriet

    Åsa Moberg, Åsa Beckman, Agnes Wold, Gudrun Schyman, Astrid Assefa

    Klimakteriet eller menopausen är något som alla kvinnor har upplevt eller kommer att uppleva. Många tänker kanske på vallningar, humörsvängningar och att chansen, eller risken, att få barn därefter är obefintliga. Men i övrigt talas det väldigt sä...

  • Väninnekören : om livet bland kvinnor och män

    Åsa Beckman

    Skarpt och varmt om frågestrejkare, vänterskor och kulturmän Varför är det oftast kvinnor som ställer frågor i samtal? Varför är det en triumf för äldre män att ha unga kvinnor? Och varför har vår tid så svårt med äldre kvinnors kroppar? Åsa Beckm...