Gång på gång : Pedagogik vid autism och autismliknande tillstånd (häftad)
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
114
Utgivningsdatum
1998-08-01
Upplaga
2
Förlag
Natur & Kultur Läromedel
Medarbetare
SCHAUMANN, HELEN, 1947-
Illustrationer
ill.
Dimensioner
210 x 135 x 10 mm
Vikt
180 g
SAB
Euc,Vle
ISBN
9789127072053

Gång på gång : Pedagogik vid autism och autismliknande tillstånd

(4 röster)  |   Läs 2 recensioner
Häftad,  Svenska, 1998-08-01
372
 • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Tålamod och kunskap är nödvändigt i pedagogik vid autism, som med rätta kallas de tiotusen gångernas pedagogik. Den mest kärleksfulla insats man kan göra är kanske att utveckla barnets möjligheter till självständighet så långt det bara går.

Författarna beskriver mycket konkret hur man når dit. De skildrar hur man kan bemöta barn och vuxna med autism och autismliknande tillstånd och hantera deras handikapp i ett livsperspektiv. Struktur i tid och rum är det viktigaste instrumentet för utveckling.

I boken finns många praktiska förslag till hur man kan inrätta miljön med t ex scheman, namnskyltar och fasta vanor. Här ges också förklaringar på beteenden som kan förefalla gåtfulla.

I denna nya utgåva har författarna något vidgat innehållet från att tidigare enbart ha rört autism till att nu även innefatta pedagogik vid autismliknande tillstånd, exempelvis Asperger syndrom.

Boken riktar sig till föräldrar och anhöriga, till studerande och yrkesverksamma inom specialpedagogik, omsorg och skola och till alla andra som kommer i kontakt med människor med autism.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Gång på gång : Pedagogik vid autism och autismliknande tillstånd
 2. +
 3. Koden till tonårshjärnan : konsten att förstå sig på tonåringen och få en bättre relation och dialog

De som köpt den här boken har ofta också köpt Koden till tonårshjärnan : konsten att förstå s... av Lena Skogholm (inbunden).

Köp båda 2 för 601 kr

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Gång på gång : Pedagogik vid autism och autismliknande tillstånd. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Ett bra sätt för oss som har med dessa diagnoser att...
  Ulrika Bergkvist, 26 november 2013

  Ett bra sätt för oss som har med dessa diagnoser att göra.
  Man får tips om hur man ska få allt ikring diagnosen att fungera.

 2. Beskriver på ett lättfattligt sätt hur man som...
  Marginalia, 15 maj 2013

  Beskriver på ett lättfattligt sätt hur man som personal inom skola och LSS ska förhålla sig till barn med autism.

Visa alla 2 recensioner

Fler böcker av författarna

 • Strider under hjärnåldern : om ADHD, biologism, sociologism

  Vanna Beckman

  Den så kallade DAMP-debatten som bland annat handlade om diagnoserna ADHD och DAMP rasade i Sverige mellan 1999 och 2007. Några av protagonisterna var Christopher Gillberg, professor i barnpsykiatri i Göteborg och Eva Kärfve, docent i sociologi i ...

Övrig information

Vanna Beckman är journalist och författare med barnneuropsykiatri som särskilt intresseområde. Margareta Kärnevik Måbrink är speciallärare och har arbetat med människor med autism på olika nivåer sedan 1978. Hon är pedagogisk handledare vid Barnneuropsykiatri, Sahlgrenska universitetssjukhuset i Göteborg för föräldrar och personal och arbetar med barn, ungdomar och vuxna. Helen Schaumann är förskollärare och socionom och har varit kurator inom barn- och ungdomspsykiatrin sedan 1975 med speciell inriktning på barn med autism. Hon är också pedagogisk handledare vid Barnneuropsykiatri, Sahlgrenska universitetssjukhuset i Göteborg.