Psykoanalytiskt orienterad psykoterapi (kartonnage)
Fler böcker inom
Format
Kartonnage
Språk
Svenska
Serie
Blåvita serien
Antal sidor
256
Utgivningsdatum
2000-09-01
Upplaga
1
Förlag
Natur & Kultur Läromedel
Dimensioner
210 x 140 x 38 mm
Vikt
460 g
SAB
Vlbdg
ISBN
9789127080638
Psykoanalytiskt orienterad psykoterapi (kartonnage)

Psykoanalytiskt orienterad psykoterapi

en introduktion

(4 röster)
Kartonnage,  Svenska, 2000-09-01
510

Just nu 10% rabatt på allt! Använd kod SEP23

Gäller t.o.m. 28 september 2023. Villkor

  • Skickas från oss inom 10-15 vardagar.
  • Fri frakt över 199 kr för privatkunder i Sverige.
Det har länge saknats en modern och lättillgänglig lärobok i psykoanalytisk psykoterapi. Bo Sigrell ger här en levande bild av psykoterapin som en komplicerad och fascinerande process mellan en engagerad och utbildad specialist och en hjälpsökande människa. Genom en mångfald av kliniska exempel baserade på Sigrells långa erfarenhet blir de teoretiska resonemangen lätta att förstå.

Boken inleds med en berättelse om hur Freud kom att intressera sig för att förstå och behandla patienter med neurotiska besvär. Därefter ges en grundläggande orientering om centrala begrepp inom psykoanalytisk teori och om uppkomsten av psykiska besvär. Ett centralt kapitel behandlar objektrelationsteorier och svåra personlighetsstörningar.

Därefter går Bo Sigrell in på det psykoterapeutiska arbetet. Han beskriver bland annat patientens och terapeutens första möte, terapins ramar och det terapeutiska kontraktet. Den terapeutiska relationen och de terapeutiska verktygen granskas ingående. Ett särskilt avsnitt ägnas åt psykoterapi med patienter med svåra personlighetsstörningar. Avslutningsvis diskuteras hur den psykoanalytiska psykoterapins mål har förändrats från Freuds tidiga idéer fram till idag.

Boken riktar sig till blivande psykoterapeuter, läkare, psykologer, sjuksköterskor, socialarbetare och till personer som på olika sätt arbetar inom vårdsektorn och kommer i kontakt med patienter med psykiska besvär. Den lämpar sig också väl för alla andra som är nyfikna på vad psykoanalytisk psykoterapi är.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Psykoanalytiskt orienterad psykoterapi
  2. +
  3. Narcissism : ett psykodynamiskt perspektiv

De som köpt den här boken har ofta också köpt Narcissism : ett psykodynamiskt perspektiv av Bo Sigrell (häftad).

Köp båda 2 för 875 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Bo Sigrell