Befriad från ångest : så övervinner du oro och panikkänslor och tar makten över ditt liv (häftad)
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
319
Utgivningsdatum
2000-07-01
Upplaga
2
Förlag
Natur & Kultur Akademisk
Översättare
Per Rundgren
Originalspråk
Engelska
Dimensioner
210 x 135 x 20 mm
Vikt
360 g
SAB
Dodf,Dokb,Vlab
ISBN
9789127082304
Befriad från ångest : så övervinner du oro och panikkänslor och tar makten över ditt liv (häftad)

Befriad från ångest : så övervinner du oro och panikkänslor och tar makten över ditt liv

(24 röster)  |  Läs 8 recensioner
Häftad Svenska, 2000-07-01
211
 • Skickas inom 2-5 vardagar.
 • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Ångest har sin grund i negativa tankar och en negativ självbild. Men genom att ersätta den inre negativa dialogen med "uppmuntrande självprat" och positiva tankar kan det destruktiva mönstret brytas. Lucinda Bassett skriver utifrån egna erfarenheter - de panikångestattacker och den torgskräck som hon lidit av sedan tonåren lyckades hon övervinna genom att metodiskt förändra sina tankar och sitt beteende.
Första steget mot hälsa är att sluta vara rädd för själva ångesten. Ångestsymtom som spänningar, hjärtklappning, sömnproblem, svettningar och svårigheter att tänka klart är naturliga reaktioner på ett ökat adrenalinpåslag. Nästa steg är att programmera om sitt tänkande, något som kräver stort tålamod och regelbunden träning. I boken finns en rad praktiska övningar vilka även hjälper läsaren att förstå vilka mekanismer som ligger bakom ångesten, till exempel långvarig stress, orimligt höga krav på sig själv, strävan efter perfektion och överkänslighet för kritik.

Sista steget är att träna sina nya färdigheter, att göra det man tidigare undvikit. Slutmålet är att gå från falsk kontroll till äkta kontroll, det vill säga att tryggt kunna visa alla sina sidor, såväl de starka som de sårbara. Lucinda Bassett visar övertygande att det är fullt möjligt att bota sig själv och ta makten över sitt liv.

Problem med stress och ångest berör så gott som alla människor. Boken är skriven på ett lättillgängligt språk utan krångliga facktermer.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Befriad från ångest : så övervinner du oro och panikkänslor och tar makten över ditt liv
 2. +
 3. Livskoden enligt hjärnan : bygg starka hjärnmuskler som laddar dig med energi, ger livsglädje och en airbag mot stress

De som köpt den här boken har ofta också köpt Livskoden enligt hjärnan : bygg starka hjärnmus... av Lena Skogholm (inbunden).

Köp båda 2 för 380 kr

Kundrecensioner

Det finns 8 recensioner av Befriad från ångest : så övervinner du oro och panikkänslor och tar makten över ditt liv. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Fantastisk bok som hjälpte mig enormt mycket!
  Anna Matilda, 17 maj 2018

  Jag är så positivt överraskad över denna bok. Inte bara lär du dig hur du kan förebygga och hantera din ångest, utan också att vända ditt liv till ett mycket mer positivt liv där du kan klara vad du än bestämmer dig för att göra! När jag började läsa boken, var jag mitt i en utmattning med väldigt mycket ångest dagligen. När jag plockade fram den här boken kände jag mig inte längre ensam. Igenkänningsfaktorn är stor och det kändes skönt att kunna få hjälp av någon som verkligen vet vad hon pr... Läs hela recensionen

 2. Jättebra bok!
  Anita, 11 januari 2018

  Jättebra bok, jag blev mycket hjälpt av boken! Fantastisk med så mycket tips och hjälp. Köp den om du lider av panikångest. Du kommer inte att ångra köpet.

 3. mycket bra
  Carina Björklund, 27 mars 2015

  Mycket bra bok en omtanke till er med panik o ångest. God vägledning och mycket förstående bok. Författaren vet vad hon pratar om hjälpt mig mycket genom många svåra stunder.

 4. Superbra Bok!!
  Amanda, 13 augusti 2009

  Detta är en fantastiskt bra bok. Eftersom boken har många exempel kan man lättare ta den till sig. Lider du av ångest och panikattacker så kommer det vara någon av alla historier som du kan relatera till. Jag tänkte några gånger: "det där är ju jag". Fungerar nästan som gruppterapi. Boken har en positiv anda och den ger många bra tips på hur man skall hantera ångest och panik. Klart en av de bästa böckerna jag har läst inom detta område.

 5. Mycket bra bok
  Boleo, 20 juni 2007

  Denna bok känns personlig. Författaren Lucinda Bassett berättar om sina tidigare problem med ångest och hur hon har övervunnit dessa. Detta får vi ta del av och lära oss hur vi ska tänka och reagera. Boken är oerhört upplyftande och ger en mycket bra hjälp till självhjälp.

 6. Mycket bra och positiv bok!
  BJS, 18 maj 2005

  Denna bok är den bästa bok jag läst om hur det är att vara drabbad av panikångest och vad man kan göra för att bli fri från den. Jag är själv drabbad och har läst denna bok 2 gånger, den är väldigt positiv och det märks att författaren själv varit drabbad av panikångest. Hon vet vad det hela handlar om! Den ger många tips och förslag på hur du kan arbeta med dina tankar som styr dina känslor och hur du kan vända katastrofala tankar till positiva. den förklarar också vad panikattacker är för n... Läs hela recensionen

 7. Ger dig stöd, mod och förståelse
  En riktigt modig tjej, 16 februari 2004

  Drabbas du av ångest, oro som får dig att undvika situationer? Skulle det inte vara underbart att bli fri och få leva ett oroslöst liv? Om du svarar ja på dessa frågor är detta boken för dig. Denna bok har varit till stor hjälp i min kamp att bli fri från ångest. Jag har även läst andra böcker men oftast känns de för ytliga för att kunna vara till någon hjälp, denna bok är det tyngd i, massa läsning som ger mig tron på att jag en dag kommer at vara näst intill helt ångestfri. Jag läser den en... Läs hela recensionen

 8. Köp den
  Evalena, 17 november 2003

  Den här boken sträckläste jag. Det är en positiv, uppmuntrande bok om att du kan ta dig ur din ångest. Den är enkelt skriven och har ett enkelt budskap i en svår fråga. Du måste arbeta med dig själv men... Du får bra redskap som inte är krångliga och jag tror att det är möjligt. Jag har läst många böcker och den här är BRA!

Visa alla 8 recensioner

Fler böcker av Lucinda Bassett

Övrig information

Ångest har sin grund i negativa tankar och en negativ självbild. Men genom att ersätta den inre negativa dialogen med "uppmuntrande självprat" och positiva tankar kan det destruktiva mönstret brytas. Lucinda Bassett skriver utifrån egna erfarenheter - de panikångestattacker och den torgskräck som hon lidit av sedan tonåren lyckades hon övervinna genom att metodiskt förändra sina tankar och sitt beteende.
Första steget mot hälsa är att sluta vara rädd för själva ångesten. Ångestsymtom som spänningar, hjärtklappning, sömnproblem, svettningar och svårigheter att tänka klart är naturliga reaktioner på ett ökat adrenalinpåslag. Nästa steg är att programmera om sitt tänkande, något som kräver stort tålamod och regelbunden träning. I boken finns en rad praktiska övningar vilka även hjälper läsaren att förstå vilka mekanismer som ligger bakom ångesten, till exempel långvarig stress, orimligt höga krav på sig själv, strävan efter perfektion och överkänslighet för kritik. Sista steget är att träna sina nya färdigheter, att göra det man tidigare undvikit. Slutmålet är att gå från falsk kontroll till äkta kontroll, det vill säga att tryggt kunna visa alla sina sidor, såväl de starka som de sårbara. Lucinda Bassett visar övertygande att det är fullt möjligt att bota sig själv och ta makten över sitt liv. Problem med stress och ångest berör så gott som alla människor. Boken är skriven på ett lättillgängligt språk utan krångliga facktermer.