Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
416
Utgivningsdatum
2010-03-22
Upplaga
1
Förlag
Natur & Kultur Akademisk
Dimensioner
235 x 160 x 30 mm
Vikt
706 g
SAB
Rb
ISBN
9789127088214
Idrottsledarskap (inbunden)

Idrottsledarskap

(1 röst)  |  Läs 1 recension
Inbunden Svenska, 2010-03-22
486
  • Skickas inom 2-5 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Idrottsledarskap handlar om konsten att leda inom idrottens värld. Första delen behandlar begrepp som ledarskap och chefskap. Även frågor kring visioner, kommunikation, makt och inflytande lyfts fram. Andra delen fokuserar på idrottsledarskap i teorin.

Ledarskapsteorier av speciell relevans för idrotten beskrivs. Här presenteras också en djupgående analys av ledarens egenskaper, färdigheter och förmågor samt ledarskapets former. Författarna sätter dessutom in ledaren i ett vidare perspektiv där rollen granskas utifrån kön, kultur, etik och moral. Tredje delen handlar om idrottsledarskap i praktiken. Ett framgångsrikt ledarskap bygger bland annat på en väl utvecklad förståelse för individ- och grupprocesser, god självkännedom och en förmåga att hantera konflikter. Hur kan dessa delar ytterligare stärkas i det egna ledarskapet? Vad krävs för att leda individer, grupper respektive organisationer? Boken avslutas med en rad praktiska självskattningsformulär i syfte att kartlägga de egna styrkorna och svagheterna, med fokus på ett framgångsrikt idrottsledarskap.

Idrottsledarskap riktar sig till högskolans idrottsvetenskapliga kurser, studerande vid lärarutbildningar med inriktning mot idrott och hälsa samt idrottsrörelsens högre ledar- och tränarutbildningar. Även enskilda idrottsledare, idrottskonsulenter m.fl . kan läsa boken med stor behållning.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Idrottsledarskap
  2. +
  3. Sex substanser som förändrar ditt liv : dopamin, oxytocin, serotonin, kortisol, endorfin, testosteron

De som köpt den här boken har ofta också köpt Sex substanser som förändrar ditt liv : dopamin... av David J P Phillips (kartonnage).

Köp båda 2 för 705 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Idrottsledarskap. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Idrottsledarskap
    Idrottsledare, 22 september 2014

    Bra bok för den som har intresse för fältet, ger en tydlig och övergripande blick över rollen som ledare inom diverse idrotter.

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av författarna