Sju gyllene regler för en lycklig kärleksrelation (pocket)
Fler böcker inom
Format
Pocket
Språk
Svenska
Antal sidor
305
Utgivningsdatum
2008-09-29
Upplaga
1
Förlag
Natur & Kultur Akademisk
Översättare
Per Rundgren
Originaltitel
The seven principles for making marriage work
Dimensioner
179 x 110 x 18 mm
Vikt
174 g
SAB
Dok
ISBN
9789127117105

Sju gyllene regler för en lycklig kärleksrelation

(20 röster)  |  Läs 1 recension
Pocket,  Svenska, 2008-09-29
79
  • Skickas från oss imorgon
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
John Gottmans banbrytande forskning vad gäller parrelationer kan jämföras med föregångarna Masters och Johnsons på sexualitetens område. I ett forskningslaboratorium (skämtsamt kallat "the love lab") har Gottman under många års tid studerat hur gifta par relaterar till varandra. Vad säger de? Med vilket tonfall samtalar de? Vilket kroppsspråk har de? Med 90-procentig säkerhet har han på ett tidigt stadium kunnat fastställa vilka par som kommer att skilja sig.

John Gottmans forskning visar att det finns sju avgörande faktorer - sju gyllene regler - som kännetecknar en lycklig relation. Samtliga regler utgår ifrån vardagens vitala betydelse. De par som visar varandra omtanke och uppskattning dagligdags lägger grunden för en trygghet och stabilitet som är helt nödvändig för att mer allvarliga konflikter ska kunna tacklas. Ett exempel: Rogivande samtal vid dagens slut skapar förtrolighet och lättar på spänningar. Grundregeln vid denna tidpunkt på dygnet är att ge varandra känslomässig uppbackning och lufta alla typer av problem som ligger utanför själva parrelationen.

Översättning Per Rundgren
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Sju gyllene regler för en lycklig kärleksrelation
  2. +
  3. Den goda maten : Medelhavets smaker, livsstil & hemligheten bakom friskt åldrande

De som köpt den här boken har ofta också köpt Den goda maten : Medelhavets smaker, livsstil &... av Henrik Ennart, Charlotte Fredriksson (inbunden).

Köp båda 2 för 178 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Sju gyllene regler för en lycklig kärleksrelation. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Varför du bör läsa denna bok
    Inger Fröidh, 14 juli 2016

    Jag har just nu läst cirka halva boken. Den ger en verkligen något att tänka på. Både vad gäller sitt eget uppträdande mot andra men också i hur man kan läsa av människors sätt att vara både mot mig och mot andra i nära relationer.

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av John Gottman