Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
103
Utgivningsdatum
2009-09-05
Upplaga
1
Förlag
Natur & Kultur Allmänlitteratur
Dimensioner
216 x 198 x 14 mm
Vikt
536 g
SAB
Qcae
ISBN
9789127118874

Surdegsbröd : recept och tips från en hemmabagare

(113 röster)  |   Läs 18 recensioner
Inbunden,  Svenska, 2009-09-05
226
Billigast på PriceRunner
 • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Läs ett provkapitel här>>

”Jag älskar bröd. Sedan några år bakar jag också allt vårt bröd själv. Oftast med surdeg. Jag bakar klassiska rågbröd, men även ljusa bröd. Många tror att surdegsbröd alltid är mörka, hårda och kärva. Så är det inte. Några av mina bästa bröd är höga, luftiga bröd som jag bakar på surdeg av vete.”

Att baka med surdeg är hur enkelt som helst - och samtidigt världens mysterium. Surdegsbröd är en användbar och praktisk kokbok för dig som vill baka ditt eget surdegsbröd. Den reder ut begreppen kring surdeg, tar upp olika sorters degar, visar hur man startar och matar en surdeg och ger råd om hur man bakar med den för bästa resultat. Här finns recept på ljusa, mellanmörka och mörka bröd samt några specialbröd. Förutom väl testbakade recept, underhållande texter och tips får du en ordlista över användbara baktermer.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Surdegsbröd : recept och tips från en hemmabagare
 2. +
 3. Enklare bröd : recept på knådfria bröd med och utan surdeg

De som köpt den här boken har ofta också köpt Enklare bröd : recept på knådfria bröd med och ... av Martin Johansson (inbunden).

Köp båda 2 för 445 kr

Kundrecensioner

Det finns 18 recensioner av Surdegsbröd : recept och tips från en hemmabagare. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Lite besviken
  Thöger Olesen, 2 februari 2023

  Jag saknar mera detaljerade beskrivningar av hur surdegen fungera och vilka åtgärder man gör om degen inte har den konsistens som var tänkt. Dessutom finns det recept där vanlig jäst ingår, då är det väl inte ett rent surdegsbröd, dessutom finns det på Youtube mycket information om surdeg. Jag ska medge att jag är nybörjare när det kommer till surdeg, så mina förväntningar till en djupare beskrivning av processen levde inte upp till mina förväntningar.

 2. Surt om surdegsbok
  Anna Birgitta (Dalarna), 25 augusti 2021

  Den är inte alls bra! Ångrar att jag köpte den. Det är bättre att söka på Internet även om det känns roligare att ha en bok att bläddra i (om den är bra, förstås).

 3. Mycket inspiration
  Lola, 11 januari 2021

  Har verkligen kommit igång med surdegsbakning tack vare denna bok, med lyckat resultat. Rekommenderas verkligen till alla som vill börja med surdegsbak!

 4. Enkla, tydliga recept och gott bröd
  Sylvia, 21 mars 2018

  Tycker detta är en superbra bok för mig som precis har börjat baka med surdeg! Kan varmt rekommendera den till dem som är sugna på att börja baka med surdeg.

 5. Baka surdeg, ingen konst.
  Britt-Inger Börjemalm, 7 november 2016

  Mycket bra pedagogiskt och illustrativt upplagda bilder och recept, som inspirerar mig till att baka med surdeg. Boken får mig att uppleva att det inte alls är så svårt att baka surdegsbröd, som man tidigare
  trott. Författaren besitter verklig kunskap. Rekommenderar den varmt.

 6. Nybörjarbok
  TG, 17 februari 2015

  En bra nybörjarbok för surdegsintresserade. Pedagogiskt upplagd och med bra tips. Ganska tråkiga recept överlag, men å andra sidan innebär det att man oftast redan har alla ingredienser hemma...

 7. Bakar efter den varje vecka!
  Tobias Johansson, 12 januari 2015

  En perfekt nybörjarbok i surdegens värld, där faktisk recepten stämmer! Denna gången så köpte jag den som present till min mor, då jag själv har haft den i ett par år. Och som sagt, jag bakar efter Martins recept varje vecka!

 8. Inget krångel!
  Malin , 11 augusti 2014

  Den här boken lägger "surdegs-hysterin" på sin rätta nivå. Det vill säga den lätta och förståeliga. Inget krångel utan precis hur enkelt som helst och det blir också väldigt goda bröd.

 9. Inspirerande!
  Anna Sjögren, 28 februari 2014

  Tack vare Martins pedagogiska brödböcker har jag blivit självförsörjande av gott surdegsbröd sedan två år tillbaka. Lätta recept, tilltalande bilder och sedan uppmuntrande ord om att våga ta ut svängarna. Ett måste i alla hem där köpebrödet skall ersättas av riktigt gott och mättande bröd!

 10. Beskriver på ett enkelt och tydligt sätt hur du kommer...
  Victoria Åkerlund, 13 november 2013

  Beskriver på ett enkelt och tydligt sätt hur du kommer igång med att baka surdeg. Informativa, tydliga och bra bilder.

 11. Suverän bok för surdegsbagare på nybörjarstadiet!...
  Basp50, 31 oktober 2013

  Suverän bok för surdegsbagare på nybörjarstadiet! Enkla och beskrivande recept. Blir mycket gott bröd dessutom. Kan verkligen rekommenderas till hemmabagaren.

 12. Denna bok är mycket lätt att lära av till skillnad...
  Roland Tidström, 14 juli 2013

  Denna bok är mycket lätt att lära av till skillnad från många andra böcker i ämnet.
  Enkla recept, som resulterar i mycket goda bröd. Det viktigaste jag lärt mig är, att
  man skall ta det lugnt, när man bakar. Degen tar den tid den tar för att jäsa.

 13. Otroligt bra bok för hemmabagaren. Mycket goda recept...
  Jesper Jacobsson (Lund), 3 juli 2013

  Otroligt bra bok för hemmabagaren. Mycket goda recept på surdegsbröd och bra tips på hur man gör och förvarar sin egen surdeg.

 14. Mycket bra surdegsbok!
  Lena, 21 mars 2013

  Detta är en mycket bra bok med många goda recept på surdegs bröd som du enkelt bakar själv. Recepten är enkla att följa och Martin delar även med sig av surdegens grunder och beskriver hur du själv startar din surdegsgrund och håller liv i den. Denna bok är en av mina favoriter i bokhyllan!

 15. Perfekt...
  Carro, 3 mars 2011

  En bok som är perfekt för den som är nybörjare på att baka surdegsbröd, allt är bra beskrivet i en lätt steg för steg metod. Även den mer vane kan inhämta tips och inspirationer.

 16. Kanonbok
  Anders, 10 november 2009

  Redan på Martins Blog var det enkelt och roligt att baka bröd som har surdeg som bas. I boken finns det bästa från Blogen samlat. Slutade köpa bröd för 1 år sedan, tack vare inspirationen från Martins Blog bakar jag allt bröd själv.

 17. Bra, fin och enkel
  Peter, 19 oktober 2009

  Jag har hittills bakat 6 av bröden i boken och alla med lyckat resultat. Enkel att förstå och man kan ju dessutom ställa frågor till Martin på hans blogg vilket är ett plus! Fina bilder och ett trevligt format.

 18. Bra bok om surdegens mystiska värld!
  Johan, 9 september 2009

  Martin Johansson går på ett lättförståeligt sätt igenom hur man matar sitt surdegsmonster hemma i skafferiet för att i slutändan kunna baka de mest fantastiska bröden..

Visa alla 18 recensioner

Fler böcker av Martin Johansson

Bokvideo