Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
345
Utgivningsdatum
2010-09-03
Upplaga
1
Förlag
Natur & Kultur Akademisk
Dimensioner
215 x 140 x 25 mm
Vikt
500 g
SAB
Vpg
ISBN
9789127122116
Hälsa och vårdande : i teori och praxis (inbunden)

Hälsa och vårdande : i teori och praxis

(12 röster)  |  Läs 2 recensioner
Inbunden Svenska, 2010-09-03
390
 • Finns i lager! Skickas inom 1-3 vardagar.
 • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Vårdvetenskap studeras vid universitet och högskolor, både som del av professionella utbildningsprogram och som akademiskt ämne. Trots det råder fortfarande en osäkerhet beträffande vad vårdvetenskap innebär.

Med mer än 25 års akademisk erfarenhet och egna engagemang i vård, vårdutbildning och forskning reder författarna ut de vårdvetenskapliga begreppen inom området hälsa och vård. Deras samlade empiriska forskning har utgjort underlag för en metasyntes av hälsa och vårdande. Analysen har fördjupats med hjälp av existensteoretisk filosofi. På så sätt har de kunnat komma till rätta med en del av de oklarheter som hittills rått inom det vårdvetenskapliga kunskapsområdet. Vårdvetenskapen beskrivs som en fullödig teori för vårdande. De välkända konsensusbegreppen människan, hälsan, världen/omgivningen och vårdandet har fyllts med ett rikt innehåll. Hälsa och välbefinnande, som utgör vårdvetenskapens syfte och vårdandets mål, definieras och beskrivs ingående, vilket inkluderar livsstilens betydelse för hälsa.

Detta är en bok för vårdens professioner. Med utgångspunkt i ett patientperspektiv på hälsa och välbefinnande beskrivs vårdvetenskapens plats i och betydelse för arbetsterapeutens, sjukgymnastens, sjuksköterskans och läkarens vårdande arbete.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Hälsa och vårdande : i teori och praxis
 2. +
 3. Omvårdnad på akademisk grund : att utvecklas och ta ansvar

De som köpt den här boken har ofta också köpt Omvårdnad på akademisk grund : att utvecklas oc... av Anna Forsberg (häftad).

Köp båda 2 för 719 kr

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Hälsa och vårdande : i teori och praxis. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Lättläst trots att den är mycket teoretiskt...
  Åsa Kristina Sjöstedt, 13 december 2013

  Lättläst trots att den är mycket teoretiskt välgrundad. Enkelt språk med bra citat från verkligheten för att förtydliga teorierna. Bra att använda som teoretisk grund i sin D-uppsats.

 2. Bra, lättläst bok. Förklarar mycket ord. Finns mycket...
  Ssk, 18 oktober 2013

  Bra, lättläst bok. Förklarar mycket ord. Finns mycket bra konkreta exempel från verkligheten som är lätta att förstå och ta till sig.

Visa alla 2 recensioner

Fler böcker av författarna