Fler böcker inom
Format
Kartonnage
Språk
Svenska
Antal sidor
362
Utgivningsdatum
2011-08-22
Upplaga
1
Förlag
Natur & Kultur Läromedel
Dimensioner
233 x 160 x 28 mm
Vikt
780 g
ISBN
9789127130050
Utbildningsvetenskap för grundskolans tidiga år (kartonnage)

Utbildningsvetenskap för grundskolans tidiga år

(1 röst)
Kartonnage Svenska, 2011-08-22
384
  • Skickas inom 2-5 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
För att lärare och rektorer ska kunna förhålla sig till grundskolans förutsättningar och ta till vara dess möjligheter, krävs kunskaper om grundskolans nya uppdrag och riktning. I boken diskuteras och redogörs för hur globala och nationella strömningar om utbildningens syfte och mål är sammanflätade med vad som sker i klassrummet. Den grundläggande frågan är hur ett medvetet utbildningsvetenskapligt synsätt kan ge stöd åt pedagogers arbete och därmed åt barns lärande i skolan.
Den här boken tar ett samlat grepp om vad utbildningsvetenskap kan innefatta och är indelad i tre större sektioner:
Perspektiv på skola och barndom
Lärande, demokrati och ämnesdidaktik
Styrning och villkor

Efter en genomgång av grundskolans framväxt, utveckling och nya utmaningar följer ett flertal kapitel som behandlar demokrati, olika ämnesdidaktiska inriktningar och estetiska läroprocesser. Den avslutande delen tar upp ledarskapets villkor, läroplanen som styrningsinstrument, bedömningsproblematiken i skolan och den fysiska miljöns betydelse.

Utbildningsvetenskap för grundskolans tidiga år är främst avsedd för studerande på grundlärarutbildningen och för fortbildning av verksamma lärare. Den riktar sig även till studerande inom utbildningsvetenskap med inriktning mot de yngre barnen, och till rektorer och förskolechefer. 

Utbildningsvetenskap för förskolan följer förändringen av förskolan, från att vara en social och omsorgsinriktad verksamhet till att bli en del av utbildningssystemet. Den tar ett samlat grepp om vad utbildningsvetenskap kan bestå av och belyser frågor som: Hur påverkas verksamheten och dess personal av att förskolan nu fått en reviderad läroplan och blivit en egen skolform? Hur kan ett reflekterande utbildningsvetenskapligt synsätt ge stöd åt pedagogers arbete och därmed åt barns lärande i förskolan? Efter en genomgång av förskolans utveckling och barndomens historiska framväxt följer ett flertal ämnesdidaktiska kapitel. Avslutningsvis behandlas ledarskapets betydelse, arbete med dokumentation och bedömning samt förskolans fysiska miljö. 

Utbildningsvetenskap för förskolan är främst avsedd för studerande på förskollärarutbildningen och för fortbildning av förskollärare. Den riktar sig även till rektorer och förskolechefer.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Utbildningsvetenskap för grundskolans tidiga år
  2. +
  3. Läroplansteori och didaktik

De som köpt den här boken har ofta också köpt Läroplansteori och didaktik av Ninni Wahlström (häftad).

Köp båda 2 för 770 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av författarna