Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
157
Utgivningsdatum
2011-09-17
Upplaga
1
Förlag
Natur & Kultur Allmänlitteratur
Dimensioner
215 x 142 x 15 mm
Vikt
320 g
ISBN
9789127131699
Den mörka hemligheten (inbunden)

Den mörka hemligheten

(72 röster)  |  Läs 8 recensioner
Inbunden Svenska, 2011-09-17
240
 • Skickas inom 2-5 vardagar.
 • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Den mörka hemligheten tar vid där Hemligheten slutade genom att behandla den anknytningstyp som utelämnades i första boken den desorganiserade anknytningen.

Boken vänder sig till alla som märker att det är något som inte stämmer när de försöker skapa, eller leva i, nära relationer. Men också till alla vars förflutna på andra sätt hindrar dem från att leva det liv de vill leva.

Den desorganiserade anknytningen kan uppstå när vi utsätts för separationer eller kärlekslös behandling under uppväxten. Även sådana tidiga händelser som vi själva betraktar som bagateller, eller som vi glömt bort, kan ha inneburit ett trauma som utan att vi vet om det styr hur vårt vuxenliv gestaltar sig.

Resultatet kan bli relationsproblem i vuxenlivet, oförklarlig fysisk smärta, sömnproblem, stora humörsvängningar och ibland också en drift att arbeta extremt hårt. Hemligheten bakom en lysande karriär är inte så sällan ett sargat känsloliv.

Den mörka hemligheten visar hur vi kan lämna det förflutna bakom oss och skapa ett tryggare liv.

Som biblioterapi kan du läsa Den mörka hemligheten av Dan Josefsson och Egil Linge. Boken förklarar på ett pedagogiskt sätt hur en otrygg barndom kan prägla våra beteendemönster och relationer som vuxna. Den erbjuder också olika effektiva verktyg för att bryta de gamla och överinlärda mönstren.
Liria Ortiz, Dagens Nyheter

Både Hemligheten och Den mörka hemligheten ger hopp och tröst och handfast hjälp till självhjälp för en positiv personlig utveckling i livet som vuxen.
Inger Hammar, Gotlands Allehanda

Nu kommer Den mörka hemligheten om när anknytningen störs av ett trauma och blir desorganiserad. Exempelvis humörsvängningar, oförklarlig smärta, sömn- och relationsproblem kan bero på detta. Och vi begriper vad han skriver!
Thomas Böhm, M-magasin
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Den mörka hemligheten
 2. +
 3. Hemligheten. Från ögonkast till varaktig relation

De som köpt den här boken har ofta också köpt Hemligheten. Från ögonkast till varaktig relation av Dan Josefsson, Egil Linge (inbunden).

Köp båda 2 för 478 kr

Kundrecensioner

Det finns 8 recensioner av Den mörka hemligheten. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. OBS! Inte en deckare
  Sven, 3 februari 2022

  Den "mörka hemligheten" avslöjas aldrig i denna bok. Jag är mycket besviken. Vad var den mörka hemligheten egentligen? Kommer den aldrig bli avslöjad.

 2. Omvälvande
  Zekevarg, 13 januari 2022

  Fantastisk bok. Nu förstår jag mycket bättre varför jag är som jag är och får verktyg att göra någonting åt det.

 3. Lärorik
  Linda Nordh, 17 juni 2016

  Lättläst och matnyttig! De beskriver på ett mycket lätt och begripligt sätt varför vi blir som vi blir efter att ha varit med om trauman.

 4. Äntligen
  Lotta Fällback, 12 oktober 2015

  Äntligen sattes det ord på många års undran om varför människor och även jag själv reagerar som man gör. Alla med trasig bakgrund eller som medmissbrukare bör läsa den här boken. Jag har läst många böcker om människans beteende vad gäller relationer, ingen kommer så nära fakta och sanning som denna.

 5. Den var mycket bra! Tydlig i o m att det var...
  Cecilia Bolin, 11 september 2013

  Den var mycket bra! Tydlig i o m att det var fallbeskrivningar och lite djupare analyser än i den första boken Hemligheten. Även om inte fallen beskriver exakt min historia så kan jag börja fundera kring hur min egen barndom varit på ett nytt sätt. Anknytningsteorin känns väldigt viktig att känna till!

 6. Med trauma i uppväxten fick denna bok upp ögonen på...
  Maria, 19 juli 2013

  Med trauma i uppväxten fick denna bok upp ögonen på mig så att jag kunde tänka vidare och skapa förståelse för min utveckling mot att bli trygg som vuxen.

 7. Ett riktigt uppvaknande! Alla borde läsa denna för att...
  Angelica, 15 maj 2013

  Ett riktigt uppvaknande! Alla borde läsa denna för att få ökad förståelse om sig själv såväl som förståelse för andra.

 8. Intresserad av psykologi och relationer, Läs den!

  Tack för att ni skrev "Den mörka hemligheten", nu kan vi andra ha glädje av det.

  Jag har sträckläst "Den mörka hemligheten". Jag tyckte att "Hemligheten" var så bra eftersom den på ett så lättillgängligt sätt gav kunskap om anknytningsteori, relationsproblem och gav verktyg för att arbeta vidare. "Den mörka hemligheten", som handlar om hur våra relationer påverkas av mer svåra erfarenheter under uppväxten eller senare i livet, är fantastisk! Spännande som en deckare, i alla fall för ... Läs hela recensionen

Visa alla 8 recensioner