Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
190
Utgivningsdatum
2012-05-21
Upplaga
1
Förlag
Natur & Kultur Akademisk
Medarbetare
Holmberg, Ylva (förf.) / Lindgren, Monica (förf.) / Nilsson, Bo (förf.) / Riddersporre, Bim (förf.) / Söderman, Johan (förf.) / Riddersporre, Bim (red.) / Söderman, Johan (red.) / Persson, John (form) / Ulaner, Maria (form)
Dimensioner
233 x 160 x 17 mm
Vikt
416 g
SAB
Eab,370
ISBN
9789127132344
Musikvetenskap för förskolan (inbunden)

Musikvetenskap för förskolan

(8 röster)  |  Läs 1 recension
Inbunden,  Svenska, 2012-05-21
423

8% rabatt med kod MARS8 i kassan

Gäller t.o.m. 4 mars. Villkor.

 • Skickas från oss inom 2-4 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Musikvetenskap för förskolan presenterar den mångfasetterade kunskap som finns om barn och musik. Barn som börjar förskolan har många erfarenheter av musik. Redan i fosterlivet har barnen hört musik och sång, som riktigt små har de blivit lugnade och tröstade av vaggvisor och de känner väl igen den musik de hört ofta. I förskolans läroplan tydliggörs också musikens stora betydelse, både som mål och medel i verksamheten.

Bokens kapitel samlas i tre delar: Perspektiv på musik i förskolan, Musikdidaktik i förskolan samt Musikaliska fältstudier i förskolan. En rad framstående musikforskare har bidragit med inspirerande texter.

Musikvetenskap för förskolan vänder sig till blivande förskollärare, personal i förskolan samt föräldrar och andra som möter barn i förskoleåldern.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Musikvetenskap för förskolan
 2. +
 3. Tanke, visa, språk : musisk pedagogik med barn

De som köpt den här boken har ofta också köpt Tanke, visa, språk : musisk pedagogik med barn av Berit Uddén (häftad).

Köp båda 2 för 702 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Musikvetenskap för förskolan. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Intressant
  Fia, 3 oktober 2014

  Bra och intressant bok som öppnar ögonen för vikten av musik i förskolan. En bok jag kommer spara som framtida förskolepedagog med musikintresse.

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av författarna

 • Pedagogisk takt

  Anna Ehrlin, Linda Jonsson

  Med utgångspunkt i begreppet pedagogisk takt lyfter den här boken fram betydelsen av att lärare över tid utvecklar en pedagogisk taktkänsla i det möte som sker i undervisningen. Denna taktkänsla relateras till lärarens didaktiska och relationella ...

 • Estetiska uttrycksformer i teori och praktik : bild-, drama- och musikdidaktik

  Anna Ehrlin

  Varje dag påverkas vi av estetiska uttryck som kommunicerar till oss på olika sätt. Men hur kan vi lära barn att tolka och förstå dessa uttryck? Och hur kan vi ge dem möjligheter att uttrycka sig genom bild, drama, dans, musik och rytmik? Estetisk...