Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
319
Utgivningsdatum
2013-09-16
Upplaga
1
Förlag
Natur & Kultur Läromedel
Medarbetare
Albihn, Lena (red.) / Kühlhorn, Lotta (form)
Dimensioner
215 x 140 x 25 mm
Vikt
580 g
ISBN
9789127132368
Själv och tillsammans : Om anknytning och identitet i relationer (inbunden)

Själv och tillsammans : Om anknytning och identitet i relationer

(20 röster)  |  Läs 7 recensioner
Inbunden, Svenska, 2013-09-16
384
 • Finns i lager! Skickas inom 1-3 vardagar.
 • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
I Själv och tillsammans utforskar Tor Wennerberg hur trygga respektive otrygga anknytningserfarenheter påverkar vår identitetsutveckling och vårt sätt att vara i relation till andra, från tidig barndom till vuxen ålder.

Författaren tar oss med till vår evolutionära utvecklingsmiljö på den afrikanska savannen, där en kortvarig separation kunde vara liktydig med en dödsdom för ett litet barn. Han beskriver hur skapandet av anknytningsrelationer är en biologiskt nedärvd överlevnadsstrategi, som också ligger till grund för mentaliseringsförmågans utveckling. Dessutom diskuteras hur kärleksrelationer ofta aktiverar tidigt inlärda relationsmönster som kan försvåra känslomässig öppenhet och intimitet samtidigt som de också väcker en strävan att överskrida dessa mönster. Vårt sätt att hantera närhet och självständighet ställs här på sin spets: hur kan man komma en annan människa nära utan att förlora sig själv?

Tor Wennerberg är leg. psykolog, författare och föreläsare. Han har skrivit Vi är våra relationer om anknytning, trauma och dissociation (2010) och Själv och tillsammans om anknytning och identitet i relationer (september, 2013).
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Själv och tillsammans : Om anknytning och identitet i relationer
 2. +
 3. Anknytning i relationer : förstå och förändra dina mönster

De som köpt den här boken har ofta också köpt Anknytning i relationer : förstå och förändra d... av Camilla Von Below (häftad).

Köp båda 2 för 661 kr

Kundrecensioner

Det finns 7 recensioner av Själv och tillsammans : Om anknytning och identitet i relationer. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Önskar jag känt till detta tidigare i livet
  Em, 22 mars 2023

  Detta är nog den bok som har hjälpt mig allra mest efter att en lång relation tog slut. Den är bitvis ganska teoretisk ja, men det är också det som ger innehållet stor trovärdighet. Jag läser vissa delar om och om igen och tillsammans med en bok om self compassion skulle jag säga att jag är på en ny väg i livet, en väg som ger så otroligt mycket mer ro och glädje. Tack Tor!

 2. Lärorik
  Linda Nordh, 30 maj 2017

  Mycket intressant och givande bok om anknytning och varför vi är som vi är. En god investering för den som är intresserad av anknytning och människor.

 3. Mycket givande bok, värd varenda krona.
  Michael Paul Hamory, 5 mars 2017

  Otroligt intressant och bra bok för vem som helst som jobbar med sig själv, går i terapi, jobbar med människor eller bara vill lära sig mer om människan som psykologisk varelse. Perfekt för dig som vill reflektera över- och förbättra din relation med andra människor, och inte minst relationen till dig själv. Rekommenderar alla att läsa denna bok. Möjligen lite svår för ungdomar, men från unga vuxna och uppåt lämpar den sig galant. Läs och väx som människa!

 4. En tankeväckande och viktig bok som också breddar...

  En tankeväckande och viktig bok som också breddar anknytningsteorin. Begreppet differentiering var en ögonöppnare. Ett måste för t ex alla som jobbar med människor!

 5. Tor är fantastiskt kunnig men tyvärr blev jag lite...
  Tall Poppies, 1 december 2013

  Tor är fantastiskt kunnig men tyvärr blev jag lite besviken. Boken är väl teoretisk. Gjorde sig dock särskilt bra tillsammans med boken "Krisstöd" (Sara Hedrenius & Sara Johansson) där det blir tydligt hur anknytningssystemet aktiveras inför olika grader av hot.
  Rekommenderar boken till den som vill ha djupgående och forskningsbaserad kunskap om anknytning. Läsvärd och ett digert arbete!

 6. På ett lättbegripligt sätt ger Wennerberg läsaren en...
  Knäckehäxan, 9 oktober 2013

  På ett lättbegripligt sätt ger Wennerberg läsaren en rundtur i de viktiga begreppen differentiering, anknytning och mentalisering och hur de hänger ihop.

 7. Insatt i ämnet. Tar tillbaka anknytningsteorin från...
  Gunnel Eriksson, 2 oktober 2013

  Insatt i ämnet. Tar tillbaka anknytningsteorin från den rädande trenden att endast se och överdriva anknytningsdelen och glömma bort den än viktigare delen med differentiering för att bli en trygg person.

Visa alla 7 recensioner

Fler böcker av Tor Wennerberg