Ätstörningar : bakgrund och aktuella behandlingsmetoder (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
261
Utgivningsdatum
2012-02-27
Upplaga
3
Förlag
Natur & Kultur Akademisk
Medarbetare
Gustafsson, Nils (förf.) / Hofsten, Ann Marie (förf.) / Hägglöf, Bruno (förf.) / Johnsson, Per (förf.) / Kåver, Anna (förf.) / Nevonen, Lauri (förf.) / Norring, Claes (förf.) / Thörnberg, Ulla (förf.) / Wallin, Ulf (förf.) / Clinton, David (red.) / Norring, Claes (red.) / Hellmark, Christer (form)
Dimensioner
245 x 195 x 20 mm
Vikt
650 g
SAB
616.8526,Vlab
ISBN
9789127133907

Ätstörningar : bakgrund och aktuella behandlingsmetoder

(1 röst)
Häftad,  Svenska, 2012-02-27
585
  • Skickas från oss inom 7-10 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Att äta är inte enbart ett sätt att tillfredsställa kroppens behov av näring. Det har också en viktig kulturell, social och psykologisk betydelse. Vår relation till ätande är sällan oproblematisk. I värsta fall kan ett allt starkare psykiskt lidande ta över och då ta sig uttryck i ätstörningar. Ätstörningar drabbar många tonårsflickor och unga kvinnor, och problematiken har under senare år blivit alltmer uppmärksammad. Både anorexi och bulimi är förknippade med stort personligt lidande, betydande samhällsekonomiska kostnader och risk att dö i förtid.

Intresset för och kunnandet om ätstörningar har vuxit kraftigt under senare år och det har byggts upp en gedigen fond av erfarenhet i Sverige. Denna bok vill presentera dessa kunskaper och bidra till bättre kännedom om olika behandlingsmetoder. Fokus ligger på patienter med anorexi och bulimi samt närliggande kliniska tillstånd.

Boken vänder sig främst till behandlare, t.ex. läkare, sjuksköterskor, psykologer och kuratorer, men även till studenter, utbildare, forskare, sjukvårdspolitiker och beslutsfattare. Den inleds med en allmän bakgrund till ätstörningar, där bl.a. historisk utveckling, frågor om diagnostik, epidemiologi, förlopp och prognos samt etiologi tas upp. Resten av boken ger en orientering om olika behandlingsstrategier, där företrädare för ett brett spektrum av metoder framträder (t.ex. kognitiv beteendeterapi, psykoanalytisk psykoterapi, familjeterapi, kroppsterapi, psykofarmakologi). Behandlingsmetoderna reflekterar en mängd teoretiska inriktningar, har skilda målsättningar och använder sig av olika tekniker.

Samtliga kapitel är författade av framstående experter inom respektive område.

Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Ätstörningar : bakgrund och aktuella behandlingsmetoder
  2. +
  3. Hitta rätt i stället för att leta fel : vägen till ett gladare liv, bättre relationer och oslagbara team

De som köpt den här boken har ofta också köpt Hitta rätt i stället för att leta fel : vägen t... av Gunnel Ryner (häftad).

Köp båda 2 för 834 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »