Inget att avundas : vardagsliv i Nordkorea (pocket)
Format
Pocket
Språk
Svenska
Antal sidor
379
Utgivningsdatum
2012-11-15
Upplaga
1
Förlag
Natur & Kultur Allmänlitteratur
Översättare
Emeli André, Camilla Jacobsson
Medarbetare
Lindblad, Niklas (form)
Dimensioner
180 x 110 x 24 mm
Vikt
307 g
SAB
Oh-oeba,306.095193090511
ISBN
9789127135031
Inget att avundas : vardagsliv i Nordkorea (pocket)

Inget att avundas : vardagsliv i Nordkorea

(55 röster)  |  Läs 17 recensioner
Pocket,  Svenska, 2012-11-15
79
 • Skickas från oss inom 2-4 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
I skydd av nattens mörker inleder ungdomarna Jun San och Mi Ran i hemlighet en relation. Under långa promenader går de hand i hand och pratar om allt utom den regim som tvingar dem att smyga med sin kärlek. I Inget att avundas får vi också möta flera andra vanliga nordkoreaner: en fabriksarbetare som såg sin familj svälta ihjäl innan hon flydde utomlands och en självuppoffrande doktor som tog emot mutor för att köpa mat, och vars far i sorg efter ledaren Kim Il Sungs död begick självmord. Barbara Demick levandegör vardagslivet, kulturen och maktens mekanismer i ett gripande och insiktsfullt reportage från världens mest slutna rike. Inget att avundas tilldelades det mest prestigefulla reportagebokspriset, BBC:s Samuel Johnson-pris 2010, och boken nominerades till National Book Award, den amerikanska motsvarigheten till Augustpriset.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Inget att avundas : vardagsliv i Nordkorea
 2. +
 3. Färskt vatten till blommorna

De som köpt den här boken har ofta också köpt Färskt vatten till blommorna av Valérie Perrin (pocket).

Köp båda 2 för 158 kr

Kundrecensioner

Det finns 17 recensioner av Inget att avundas : vardagsliv i Nordkorea. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Är detta idag 2014? Ett bortglömt land och folk.
  Anki Rosendahl, 1 oktober 2014

  En helt ny fullkomligt ofattbar värld har öppnat sig för mig. Nordkorea. Visste ingenting. Att det idag finns ett land som styrs av en galen självutnämnd Gud och allsmäktig, Kim Jung Il, trodde jag var borta med kommunismens fall. Denna bok skriven av en amerikansk utrikeskorrespondent (Barbara Demick ) är baserad på nordkoreanska flyktingar som beskriver livet för människorna där från delningen 1953 fram till idag. Läs den, du blir fängslad.

 2. Lättläst och mycket bra bok
  Hans Polanik, 22 juli 2014

  Denna bok känns mycket angelägen. Den beskriver, på ett enkelt och lättläst sätt, en vardag under stort förtryck, censur och stora umbäranden. Det känns som att den bara säger som det är, utan överdrifter.
  Det som drar ner betyget något, är att:
  1. Nordkorea kallas kommunistiskt. Detta har - såvitt jag förstår - ingenting med kommunism att göra. Det är en ren och vidrig diktatur.
  2. Det talas om "etniska" nordkoreaner. Författaren borde veta att skilja på begreppen etnicitet och ... Läs hela recensionen

 3. Superintressant!
  Lotta Thalén, 20 juli 2014

  Väldigt bra skriven bok om ett intressant men skrämmande ämne. Att den dessutom är skriven utan att döma eller raljera över Nordkorea gör den så mycket bättre än den skulle varit annars.
  Rekommenderas!

 4. En måste bok
  LarsE, 4 mars 2014

  Om man vill förstå något av NK så är detta den bok man inte bör missa. Den refereras i andra böcker om NK. Sedan kan man fortsätta med andra böcker om fångläger (14) och reseskildringar.

 5. Viktig bok
  Håkan Rombe, 28 februari 2014

  Beskriver skärningspunkter mellan moskvakommunism, frireligösa och efterkrigsoptimism i södra Lappland på ett oefterhärmligt sätt. Förf upplevde allt detta som iakttagande nioårig. Sanslöst rolig bok.

 6. om den är atentisk så är det en bok som alla skulle...
  Ing-Britt, 24 december 2013

  om den är atentisk så är det en bok som alla skulle läsa .....hur folk blir behandlade på sin egen värlsdel... dom behandlas sämre än djur.mycket fattigt för att militären ska leva gott.

 7. En bok alla borde läsa. Den grymheten, fattigdomen och...
  jarunka, 23 december 2013

  En bok alla borde läsa. Den grymheten, fattigdomen och hjärntvätten som finns här beskrivet har vi inte nog med fantasi till att föreställa oss. Senaste händelser (december 2013) tyder bara på att det blir ännu värre än nånsin...Det framgår tydligt att Barbara Demick är proffs på området...

 8. Mycket välskriven och intressant skildring av livet i...
  Maria S, 27 november 2013

  Mycket välskriven och intressant skildring av livet i Nordkorea. Det bästa är att Barbara Demick beskriver personernas vardagsliv utan överdrifter och raljerande ton - deras verkliga berättelser räcker nog som de är för att fängsla mig som läsare. Hoppas verkligen att det kan komma till förändringar i Nordkorea snart !

 9. En fantastisk inblick i de Nordkoreanska folkets liv....
  Dessi E, 8 september 2013

  En fantastisk inblick i de Nordkoreanska folkets liv. Jag har läst en del böcker om Nordkorea men den här boken slår alla när det gäller de flesta punkterna för att en superbra bok just ska bli såhär riktigt super. Den var intressant, händelserik, gripande och framför allt välskriven. Jag har läst den två gånger och tvekar inte att i framtiden läsa den en tredje gång.

 10. Vilken oerhört intressant bok. Vad lite man vet om...
  HeLi, 5 september 2013

  Vilken oerhört intressant bok. Vad lite man vet om Nordkorea, och vad lite invånarna själva vet (men kanske börjar förstå med åren). Om landet någonsin "öppnas" kan man knappt förstå vilka utmaningar som väntar, men man önskar ju ingenting annat än att folket får sin frihet och ledaren får sitt straff.

  Jag läser sällan facklitteratur av det här slaget, men den här boken gjorde mig intresserad av att läsa mer.

 11. Jag tycker det var skrämmande läsning. Mycket...
  LOUISE SMITH, 28 augusti 2013

  Jag tycker det var skrämmande läsning. Mycket intressant att få ta del av landets historia. Det var svårt att lägga ifrån sig boken men samtidigt så mycket att ta till sig som gjorde att jag var tvungen att stoppa upp ibland. Imponerande research.

 12. Det värsta är att man ingenting vetat om detta. Landet...
  Lena Svensson, 8 augusti 2013

  Det värsta är att man ingenting vetat om detta. Landet var absolut stängt.
  Det är ju i nutid detta händer.

 13. Liknar en historisk roman där handlingen bygger på...
  Astrid Maria Mattsson, 30 juli 2013

  Liknar en historisk roman där handlingen bygger på avhoppares berättelser. Jag gillar skarpt denna typ av böcker, eftersom man får lära sig om en annan plats och en annan tid, utan att det blir långsamt och tråkigt.

 14. Spännande att få en inblick i en värld som vi vet så...
  Lena Axelsson, 7 juni 2013

  Spännande att få en inblick i en värld som vi vet så lite om. Väldigt intressant bok om en skrämmande verklighet.

 15. Mycket intressant att läsa om det verkligen livet i...
  Marianne Karsten, 8 maj 2013

  Mycket intressant att läsa om det verkligen livet i Nordkorea. Att leva i en sådan diktatur och under så omänskliga förhållanden är verkligen inget att avundas.

 16. Mycket intressant och läsvärd. Här får man höra om...
  TV, 23 april 2013

  Mycket intressant och läsvärd. Här får man höra om avhoppares historier och komma nära vardagen för vanligt folk i Nordkorea.

 17. Gripande skildring av livet i Nordkorea
  Christoffer, 27 år (Stockholm), 26 december 2012

  I Demicks bok får vi följa ett antal nordkoreanska avhoppares väg till friheten i Sydkorea. Fem livsöden flätas samman av gripande skildringar av hungersnöd, angiveri, kommunistisk propaganda och vardagslivets sakta mak i staden Chongjin. Boken bygger på förstahandsintervjuer med nordkoreaner som lyckats fly till Sydkorea och Kina på extraordinära sätt och ger en intressant och fängslande inblick i hur livet ter sig för den nordkoreanska befolkningen. Mycket läsvärd!

Visa alla 17 recensioner

Fler böcker av Barbara Demick