Fler böcker inom
Format
Häftad (Flexband)
Språk
Svenska
Antal sidor
516
Utgivningsdatum
2013-04-15
Upplaga
3
Förlag
Natur & Kultur Läromedel
Översättare
Carl Åke Farbring
Originaltitel
Motivational interviewing: Helping People Change 3re Ed
Dimensioner
233 x 165 x 35 mm
Vikt
950 g
SAB
Vlbdö
ISBN
9789127135390
Motiverande samtal : Att hjälpa människor till förändring (häftad)

Motiverande samtal : Att hjälpa människor till förändring

(22 röster)  |  Läs 3 recensioner
Häftad Svenska, 2013-04-15
573

Få 5% studentrabatt med kod PLUGG23  läs mer

 • Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
 • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Detta är en komplett guide till motiverande samtal, MI, metoden som hjälper människor till förändring. Denna tredje utgåva är helt omarbetad och innehåller till största del nytt material eftersom MI genomgått en så snabb och omfattande utveckling. Boken utgår från fyra centrala processer inom MI att engagera, fokusera, framkalla och planera för förändring. Illustrativa fallbeskrivningar och dialoger visar hur metoden kan användas inom en mängd olika områden. Författarna redogör även för metodens goda vetenskapliga stöd, hur man kan lära sig MI och använda MI tillsammans med andra metoder. MI utmärks av betoningen på respektfullt samarbete, att väcka klientens egen motivation och att respektera klientens autonomi och val. I denna nya utgåva lyfts även medkänsla, compassion, fram som en viktig del av andan inom MI. Boken vänder sig till rådgivare, sjuksköterskor, kriminalvårdare, socialsekreterare, coacher, lärare, HR-personal, psykologer, psykoterapeuter och alla andra som vill hjälpa människor till förändring. Boken är skriven av grundarna till motiverande samtal: William R. Miller, fil.dr, professor emeritus i psykologi och psykiatri vid universitetet i New Mexico, USA. Stephen Rollnick, fil.dr, professor i hälso- och sjukvårdskommunikation på medicinska fakulteten vid universitetet i Cardiff, Wales, Storbritannien.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Motiverande samtal : Att hjälpa människor till förändring
 2. +
 3. Allt vi inte ser : så påverkas du av det osynliga arbetet - hemma och på jobbet

De som köpt den här boken har ofta också köpt Allt vi inte ser : så påverkas du av det osynli... av Thor Rutgersson, Ida Östensson (kartonnage).

Köp båda 2 för 792 kr

Kundrecensioner

Det finns 3 recensioner av Motiverande samtal : Att hjälpa människor till förändring. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. intressant bok!
  Andelika , 6 februari 2015

  boken är bra för SYV och andra yrkesområden där man behöver samtalstekniker. Författarna ger bra exempel på vilket sätt/ i vilken situation man kan använda sig av MI metoden.

  Texten är även lättläst, inte svåra begrepp och mycket förklaras grundligt.

 2. Motiverande
  Lollo, 4 februari 2015

  Tungt å bära men lätt att läsa. Kan rekommenderas! Lärorik och MI-samtal bör alla lära sig! Den är uppdelad med kapitel på olika fokus och ger bra verkliga exempel.

 3. Kanonbra metod att använda i samtal!
  Glenn R., 3 mars 2014

  Jag har läst den här boken som en del i min utbildning till studie- och yrkesvägledare. Vi läser om många olika samtalsmetoder och teorier. Detta är helt klart en av de bästa jag har stött på. MI är ursprungligen en metod i behandlingen av missbrukare, men går att applicera på de flesta typer av samtal. Det handlar mycket om samtalsledarens grundläggande attityd gentemot sina klienter och har mycket gemensamt med Carl Rogers klientcentrerade samtalsmetod. Boken ger också flera konkreta exempe... Läs hela recensionen

Visa alla 3 recensioner

Fler böcker av författarna