Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
280
Utgivningsdatum
2013-10-02
Upplaga
1
Förlag
Natur & Kultur Läromedel
Dimensioner
233 x 156 x 25 mm
Vikt
670 g
ISBN
9789127135611

Krisstöd vid olyckor, katastrofer och svåra händelser : Att stärka människors motståndskraft

(14 röster)  |   Läs 5 recensioner
Inbunden,  Svenska, 2013-10-02
420
Billigast på PriceRunner
 • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Krisstöd är en grundbok i krishantering skriven för blivande och yrkesverksamma sjuksköterskor, poliser, socionomer, psykologer, läkare och andra som möter människor som drabbats av svåra händelser i sitt dagliga arbete eller vid större olyckor och katastrofer. Med levande och konkreta exempel beskriver Sara Hedrenius och Sara Johansson hur man arbetar med Psykologisk första hjälp för att stärka människors motståndskraft. Barns och ungas reaktioner och behov ägnas extra omsorg, samt hur man som personal kan ta hand om sig själv och varandra.

Den omvälvande kunskapsutvecklingen inom krisstöd har helt förändrat synen på vad som faktiskt hjälper barn och vuxna vid svåra händelser. Debriefing rekommenderas till exempel inte längre i det akuta skedet – internationell konsensus och Socialstyrelsen förordar i stället Psykologisk första hjälp.
Utifrån aktuell forskning och egna praktiska erfarenheter förklarar författarna till boken Krisstöd hur vi reagerar vid svåra händelser, från allvarliga sjukdomsbesked till större katastrofer. Med levande och konkreta exempel beskriver de hur man arbetar med Psykologisk första hjälp för att stärka människors motståndskraft. Barns och ungas reaktioner och behov ägnas extra omsorg, samt hur man som personal kan ta hand om sig själv och varandra.

Denna grundbok om krisstöd är skriven för blivande och yrkesverksamma sjuksköterskor, poliser, socionomer, psykologer, läkare, personalvetare och andra som möter människor i det akuta skedet av svåra händelser i sitt dagliga arbete eller vid större olyckor och katastrofer.

Sara Hedrenius och Sara Johansson är fil.kand. respektive fil.mag. i psykologi med vidareutbildning i psykotraumatologi. De är verksamma vid Röda Korset, och har bland annat arbetat vid tsunamikatastrofen i Thailand och terrordåden i Oslo och på Utøya. Sara Hedrenius överlevde Estonias förlisning 1994.

Krisstöd är faktagranskad av Per-Olof Michel, docent i katastrofpsykiatri och f.d. överdirektör vid Kunskapscentrum för katastrofpsykiatri. Förordet är skrivet av Ulrika Årehed Kågström, generalsekreterare för svenska Röda Korset

Sagt om boken:

”Här finns avgörande kunskap för sjukvård, polis och socialtjänst att ta till sig och förstå. Boken utstrålar värme, lugn och omtanke.”
Carin Götblad, nationell samordnare mot våld i nära relationer, f.d. länspolismästare i Stockholms län.

”Detta är en viktig bok. Läs den! För barnens skull och för din egen.”
Malin Alfvén, leg. psykolog med inriktning mot barn och föräldrar, mottagare av Stora Psykologpriset 2011.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Krisstöd vid olyckor, katastrofer och svåra händelser : Att stärka människors motståndskraft
 2. +
 3. Hitta rätt i stället för att leta fel : vägen till ett gladare liv, bättre relationer och oslagbara team

De som köpt den här boken har ofta också köpt Hitta rätt i stället för att leta fel : vägen t... av Gunnel Ryner (häftad).

Köp båda 2 för 669 kr

Kundrecensioner

Det finns 5 recensioner av Krisstöd vid olyckor, katastrofer och svåra händelser : Att stärka människors motståndskraft. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Bra grund som alla borde läsa
  Robert, 6 december 2021

  Boken berör reaktionen hos olika individer i olika typer av kriser och utgör en mycket bra grund för exempelvis de organisationer som tillhör det civila försvaret av något slag. Tänker främst på alla som tillhör FRG - KÖP/LÄS BOKEN!

 2. Fantastisk bok! Kommer att bli en följeslagare livet...
  elin, 9 december 2013

  Fantastisk bok!
  Kommer att bli en följeslagare livet ut!!
  En perfekt handbok, djupgående och konkret.
  Har hjälpt mig personligen- att förstå mina egna reaktioner men också att förstå min omgivning.
  Kunskap, fakta och forskning som berör ngt så viktigt och fundamentalt som vad vi alla behöver när något svårt inträffar. Belyser fakta jag inte visste att jag borde känna till men som jag nu inte förstår hur jag kunnat leva utan.
  Känner mig berikad efter att ha läst denna bok!
  LÄS!!!

 3. En blivande klassiker! Köpte boken inför en...
  Karsten Norrgren, 4 december 2013

  En blivande klassiker!

  Köpte boken inför en vidareutbildning i intensivvård. Den har gett mig många konkreta verktyg vi redan börjat arbeta efter.
  Autentiska berättelser från överlevande av bland annat Estoniakatastrofen. Exakt och ödmjukt om ett ämne ingen av oss kommer ifrån. Värd att läsas många gånger om.

 4. Rekommenderas!!! Gör effektivt upp med myten om att...
  Tall Poppies, 25 november 2013

  Rekommenderas!!! Gör effektivt upp med myten om att alla "måste prata ut" om svåra händelser eftersom reaktionerna annars kommer att komma i kapp på sikt. Den här boken är den första i sitt slag och har verkligen hjälpt mig att förstå vad modern forskning om vad som hjälper barn och vuxna i svåra situationer egentligen innebär. Mycket lättillgängligt och engagerande skriven. Både grät och skrattade mig igenom boken. På något sätt känns den så otroligt levande trots att det är fakta och man lä... Läs hela recensionen

 5. Det här är en jättejättebra bok! Den har gett mig...
  LillyElisa, 22 november 2013

  Det här är en jättejättebra bok! Den har gett mig mycket ny kunskap och nya tankar kring krisstöd. Den är intressant att läsa med exempel från de riktigt stora katastroferna men skalas också ner till kriser som drabbar enskilda grupper av människor och familjer. Alltså, här finns mycket för människor som arbetar där de möter människor i kris på tex sjukhus men också för privatpersonen som är intresserad av krisstöd i sin egen närhet. Rekommenderas verkligen till alla som är intresserade av ämnet, att stärka människors motståndskraft.

Visa alla 5 recensioner

Fler böcker av författarna