Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Läsålder
6-9 år
Antal sidor
393
Utgivningsdatum
2015-09-12
Upplaga
1
Förlag
Natur & Kultur Allmänlitteratur
Illustratör/Fotograf
Alexander Jansson
Dimensioner
210 x 160 x 30 mm
Vikt
577 g
SAB
Hcf
ISBN
9789127136854

Ishavspirater

(55 röster)  |  Läs 11 recensioner
Inbunden,  Svenska, 2015-09-12
177
 • Skickas från oss imorgon
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 6 format & utgåvor
Nominerad till Augustpriset för bästa barn och ungdomsbok 2015

"En av årets bästa böcker". Andreas Palmaer, Dagens Nyheter

En äventyrssaga som med fördel kan läsas högt och som ger lika mycket till dig oavsett ifall du är vuxen eller barn eller småsyskon." Sara Ullberg, TT

Nominerad till Augustpriset för bästa barn och ungdomsbok

"Med "Ishavspirater" har Frida Nilsson skapat en episk berättelse om systerskap, mod och vikten av att bevara sin mänsklighet i en iskall vuxenvärld." Jens Liljestrand, Expressen

"Vithuvud har tagit min syster! Vi måste fara efter och ta tillbaka henne!"

Men ingen rörde sig. De såg bort, tittade ner i sina glas, började mumla saker till varandra, och snart var det någon som sa: "Siri, din syster är borta. Så är det med dem som Vithuvud tar. De ... finns inte mer."

Den fruktade piraten Vithuvud rövar bort barn och tvingar dem att hacka fram diamanter i en mörk och farlig gruva. Så fruktad är Vithuvud att ingen vågar söka efter barnen och alla vet att ingen överlever länge i hans gruva. Men den dag han tar Siris lillasyster, Miki, får han en motståndare han aldrig räknat med. Siri gör det som ingen annan vågar - ger sig ut på jakt efter Vithuvuds ö, trots att hon själv är livrädd. För hon vet hur rädd lillasyster Miki måste vara i piratens våld. Ensam i gruvans mörka gångar.

En fantastisk äventyrshistoria om systerskap, vänskap, rädsla och mod, rikt illustrerad i svartvitt av Alexander Jansson.

Frida Nilsson (född 1979) är författare och översättare. Hon debuterade 2004 med Kråkans otroliga liftarsemester och har sedan dess bland annat utkommit med böckerna om Hedvig, Apstjärnan, Jag, Dante och miljonerna , Jagger, Jagger och Ishavspirater.

Hennes böcker är översatta till flera språk och hon har tilldelats flera priser och utmärkelser. Hon har även Augustnominerats tre gånger, 2006 för Hedvig och Max-Olov, 2013 för Jagger, Jagger och 2015 för Ishavspirater.

"Att högläsa den här boken är inte att läsa en bok. Det är att tillsammans med barnen ge sig ut på ett isande farligt hav i en liten träbåt, att vara svindlande nära att förlora hoppet för att i nästa stund fatta en hjälpande hand. Det är att tvivla men ändå känna vad som är rätt och att handla därefter, att kämpa, att växa och att längta. Det är den bästa boken i sexåringarnas liv, enligt dem själva." Linda Jalakas, Tidningen Förskolan

"Frida Nilssons storslagna äventyrssaga är en modern klassiker som trollbinder läsaren. Det är smått omöjligt att lägga ifrån sig boken."
SvD

"Författaren är vår nya Astrid Lindgren och bokslukande tomtenissar kommer att kasta sig över detta frostgnistrande sagoäventyr."
M Magasin

"En äventyrssaga som med fördel kan läsas högt och som ger lika mycket till dig oavsett ifall du är vuxen eller barn eller småsyskon. " Johanna Ögren, Smålandsposten

"Frida Nilssons härliga och med rätta Augustnominerade "Ishavspirater" är medryckande som en Hollywoodfilm - tänk "Frost" möter "Mio min Mio" - och gott om färgstarka bifigurer. Med "Ishavspirater" har Frida Nilsson skapat en episk berättelse om systerskap, mod och vikten av att bevara sin mänsklighet i en iskall vuxenvärld. Och samtidigt en språkligt lekfull, mustig skepparhistoria, där matroserna heter Slåförst och Fläskmun, havet är tandhackande iskallt, valarna glittrar i månljuset och vi äter stekt papegoja framför den knastrande lägerelden.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Ishavspirater
 2. +
 3. Hundägarna

De som köpt den här boken har ofta också köpt Hundägarna av Frida Nilsson (inbunden).

Köp båda 2 för 306 kr

Kundrecensioner

Det finns 11 recensioner av Ishavspirater. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Lång...
  Johanna Åström, 9 januari 2018

  Började bra och spännande, men vi, sonen på 9 år och jag, tappade intresset och tålamodet efter halva boken... och tänker att den röda tråden inte höll hela vägen.

 2. Bra
  K W, 2 maj 2017

  Hade hört jättebra ord om den här men blev lite besviken. Läst (för min snart 6-åring) och tycker den var bra, men kunde ha varit bättre enligt mig. Berättelsen är bra, spännande och fantasifull men blir ganska långtråkig på sina ställen så vi hoppade faktiskt över vissa stycken för att komma till punkt någon gång.

  Största problemet med boken är att den innehåller trista uttryck om andra människor som ful, tjock m.m. så dessa censurerade jag i min läsning för mitt barn.

 3. Jätte jätte jätte bra!
  Victoria, 4 mars 2017

  Jag gillar ishavspirater för att den är så spännande. När man har läst ett kapitel så vill man läsa vidare.

  Benjamin, 8 år

 4. Fantastisk - läs den med dina barn!
  Tess, 24 januari 2017

  Egentligen borde det inte vara möjligt att skriva en så fruktansvärt mörk historia för barn. Men styrkan i huvudkaraktären, hennes mod, sårbarhet och stenhårda övertygelse att göra allt hon kan för att rädda sin syster gör berättelsen möjlig och väldigt spännande. Som vuxen läser man med en klump i magen, orolig för vad man anar ska komma härnäst. Men barnen slukas helt av nuet i berättelsen och anar snarare att det hela tiden finns en väg fram och hinner därför aldrig bli skrämda innan situa... Läs hela recensionen

 5. Skrämmande
  HF, 21 december 2016

  Jag läste positiva åsikter om hur 6-8 åringar älskat boken. Min åttaåring drömmer nu mardrömmar om arkebuseringstävlingen där man tävlar om vem som först får in det dödande skottet. Är detta lämplig läsning för barn, eller är min dotter unikt känslig?

 6. Fantastisk bok!
  Maja , 7 juli 2016

  Läste den för vår 6-åring och 12-åring på semestern, det var en helt magisk läsupplevelse för oss alla tre! Spännande, tänkvärd, fantasifull och otroligt välskriven. En ny klassiker som jag bara måste rekommendera för alla åldrar!

 7. Älskas av min 7 åring!
  Agneta Siljekil, 13 april 2016

  Läst i skolan med stor spänning. Köp den som present eller till egna barn. Lovar att de blir nöjda med denna fantastiska långläsare.

 8. Spännande till sista sidan!
  Mikael , 9 mars 2016

  Jag läste den tillsammans med min 8-årige son. Vi längtade båda till läggdags varje kväll då vi kunde fortsätta att läsa boken. Spännande och klart läsvärd!

 9. Ishavspirater
  Charlotta Bergström, 8 februari 2016

  Läser den högt för 2 killar, 7 och 9 år som båda längtar efter mer när man slutar läsa :) Både spännande och sorglig, väcker många tankar samtidigt mycket spänning och fantasi.

 10. Bra högläsning
  Farmor Anna, 25 januari 2016

  Har läst den med mitt barnbarn, 8 år. Vi vill bara fortsätta kapitel efter kapitel.... Jag gillar boken som för mig är lite annorlunda, verklighet blandas med fantasi, eller finns det sjöjungfrur????? Spännande, ibland sorgsen, författaren väjer inte för livets tråkigheter. Bra tillfälle att prata om hur livet kan gestalta sig för olika barn och vuxna.

 11. present
  Gerd Linnea Nyström, 17 december 2015

  Ska ge bort den i present, så jag vet inte hur den uppskattas. Mycket text för den 8-åriing som skall få den så jag väntar med att ge bort den.Men ser spännande ut

Visa alla 11 recensioner

Fler böcker av Frida Nilsson