Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
121
Utgivningsdatum
2014-08-30
Upplaga
1
Förlag
Natur & Kultur Allmänlitteratur
Medarbetare
Zachrisson, Lisa (form)
Illustratör/Fotograf
Ane Gustavsson
Dimensioner
235 x 165 x 17 mm
Vikt
519 g
SAB
Qe
ISBN
9789127137868
Sent i september (inbunden)

Sent i september

(15 röster)  |  Läs 8 recensioner
Inbunden Svenska, 2014-08-30

Slutsåld

Finns även som
Visa alla 2 format & utgåvor
"...en lyckosam utflykt i en annan genre, dagboksbetraktarens"
Sven Smedberg, Arvika Nyheter

"Den doftar jord, sprakar av färg och man kan nästan höra hur små plantor växer upp. De vackra akvarellerna förhöjer intrycket. En bok med längtan efter att se helhet, finna tröst och trygghet i naturens kretslopp i vår förunderliga värld".
Helena Svensson, Dagen

"Det här är en bok man vill vara i. Vila i. En bok som manar till långsam läsning. Samtidigt som man längtar efter lässtunden vill man suga på den här karamellen länge."
Lotta Gometz, Västerviks-Tidningen

"Jujja klarar av att balansera både humor och smärta. Boken är underbar att läsa!"
Bokdjungeln

Det här är ingen vanlig trädgårdsbok, ingen handbok i hur man odlar rosor eller anlägger en tjusig kantrabatt. Det är en bok om det som lever, växer och dör - i trädgården och i livet. Vi får följa Jujja Wieslander under ett trädgårdsår och ta del av mödan, drömmarna och belöningen. Det är handfast kunskap om arbetet med jorden men också reflektioner och tankar som uppstår i arbetet med den. Intresset för det som växer har Jujja ärvt av sina föräldrar och genom att ta del av deras berättelse, får vi också en viktig bit av Sveriges.

Här finns lyckan över det som växer men också ett stråk av svärta när mörkret och tungsinnet sätter in. Vi börjar och slutar sent i september när växthuset städas ur inför vintern. Med detaljskärpa, självdistans och humor har Jujja Wieslander skrivit en personlig och trösterik bok som man gärna återvänder till. Jujja har själv läst in texterna till ljudboken, som finns både i Mp3 och CD-format. CD-boken kommer ut hos ljudboksförlaget A Nice Noise: http://anicenoisereleases.com//

De vackra illustrationerna i akvarell och gouache är gjorda av Ane Gustavsson.

Under bokmässan i Göteborg samtalade Jujja med Kerstin Hellefors Persson på Se människans scen. Se samtalet här.

"Sent i september innehåller poetiska dagboksanteckningar och minnesskildringar. Memoarer om man så vill. Ömsom delar författaren med sig av barndomsminnen, ömsom möter vi henne i nuet där hon stretar på och svettas i sin trädgård och njuter av det. Allt kretsar kring naturen, trädgården, jorden, skogen, människan och djuren. Och inte minst runt livet och döden. Slocknande och pånyttfödelse.

Det här är en bok man vill vara i. Vila i. En bok som manar till långsam läsning. Samtidigt som man längtar efter lässtunden vill man suga på den här karamellen länge."
Lotta Gometz, Västerviks-Tidningen

En liten pärla till bok med ljuvliga illustrationer av Ane Gustavsson./.../ En klok liten bok att återvända till gång på gång.

Gunilla Sandell, Allers
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 8 recensioner av Sent i september. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Sent i september
  Yvonne, 3 maj 2018

  En underbar bok. Det började med att en väninna lånade mig boken med orden "Den här tycker du nog om". Det kändes som om den handlade om mina tankar och funderingar. Nu har jag köpt en egen bok och läst den två gånger. Den ger mig så mycket tillbaka.

 2. Underbar bok om trädgård och livet
  Cecilia Bolin, 7 mars 2017

  En sån vacker bok! Både text och bilder är så fina och när jag läser blir jag helt lugn. Passar att ha vid sängen och läsa ett kapitel per kväll innan du ska sova.

 3. Utsökt
  Mis (Det finns ingen planet B), 2 maj 2016

  Boken är vacker, välgjord, fin och stämningsfull. Akvarellerna är ljuvliga och man känner sig så nära naturen. Det är svårt att inte sträckläsa men man får tvinga sig att låta bli så att boken räcker länge, länge. Fast man kan läsa den om och om igen förstås.

 4. födelsedagspresent
  monica lindberg, 1 juni 2015

  Köpte boken till min syster i present, och hon blev mycket förtjust i den, kan läsas om och om igen, säger hon. Hoppas på att få låna den!

 5. Fantastisk vacker bok.
  Görel Karlsson, 29 december 2014

  Det här är en bok som jag kommer att återvända till många gånger. Rekommenderas varmt. Vackert illustrerad och en fantastisk beskrivning av livets gång och händelser.

 6. MåBrabok
  Anna Björk, 27 november 2014

  Den här boken läser du långsamt och njuter av varje ord och bild!
  Annorlunda trädgårdsbordet med en skön eftersmak av kravlöshet.

 7. Läsning som känns i kroppen
  Gitte Margareta Bergqvist, 12 november 2014

  Jujja Wieslander uttrycker i boken känslor som jag själv kan känna. Den är lågmäld o finstämd o beskriver natur o stämningar på ett väldigt djupt o innerligt sätt. Beskrivningen av föräldrarna är kärleksfullt o känsligt. Läser boken långsamt o med eftertanke för att den ska räcka länge. Ana Gustavssons illustrationer är en fröjd för ögat att vila i. En fantastisk present till någon man tycker mycket om!

 8. Måbra bok
  Helena Gävert, 16 oktober 2014

  En skön tänkvärd bok om livets gång i största allmänhet.
  Vackra illustrationer
  En bok att återvända till gång på gång

Visa alla 8 recensioner

Fler böcker av Jujja Wieslander