Fler böcker inom
Format
Kartonnage
Språk
Svenska
Serie
Blodregn (del 2)
Läsålder
12-15 år
Antal sidor
395
Utgivningsdatum
2014-09-06
Upplaga
1
Förlag
Natur & Kultur Allmänlitteratur
Medarbetare
Acedo, Sara (form)
Dimensioner
216 x 215 x 30 mm
Vikt
572 g
SAB
uHc
ISBN
9789127139404
Krigarna (kartonnage)

Krigarna

Kartonnage, Svenska, 2014-09-06
189
  • Finns i lager! Skickas inom 1-3 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Finns även som
Visa alla 2 format & utgåvor
Poliskvinnan bakom Elin drar plasthatten av en injektionsspruta med grov nål, hugger nålen genom Elins byxor och trycker in vätskan i Elins lår. Elin flämtar, flyttar blicken och ser på sprutan som hänger fast vid benet. Den obeväpnade sträcker händerna mot Gerda.
Det är bäst att jag tar flickan.
När Elin sjunker ihop släpper hon greppet om Gerda.

När Elins dotter Gerda bara är några månader gammal exploderar oroligheterna omkring dem. Motståndsrörelsen rycker allt närmare maktcentret i Grövelsjön. Elin fängslas av militären pga sitt släktskap med Karin, en av motståndsrörelsens ledare. De använder barnet som påtryckning för att få henne att avslöja var Karin finns. Men Elin lyckas fly med Gerda i en väska och måste ta sig hem till fots, mitt under brinnande uppror.
Krigarna är andra delen i serien Blodregn. Mats Wahl väver mästerligt berättelsen om kampen för överlevnad i en inte helt orealistisk framtid.

Läs mer om serien Blodregn på www.storyland.se

Mats Wahl är en av Sveriges främsta författare som skriver för unga. Han är född 1945 i Malmö och uppvuxen på Gotland och i Stockholm. Sedan debuten 1978 har han skrivit ett femtiotal böcker, pjäser och filmmanus. För ungdomsromanen Vinterviken tilldelades han Augustpriset och det prestigefyllda Deutscher Jugendliteraturpreis. I sin författargärning och som föredragshållare och lärare har han engagerat sig särskilt för ungdomar i kris.

Det är skrämmande och trollbindande samtidigt och jag längtar redan efter att få följa nästa bok in i dessa okända svenska skogar ännu en gång.Kajsa Bergström, GT
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Krigarna
  2. +
  3. De levande

De som köpt den här boken har ofta också köpt De levande av Mats Wahl (inbunden).

Köp båda 2 för 388 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Mats Wahl