Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
257
Utgivningsdatum
2016-08-13
Upplaga
1
Förlag
Natur & Kultur Läromedel
Dimensioner
234 x 160 x 23 mm
Vikt
642 g
ISBN
9789127139626
Hälsopsykologi i vården (inbunden)

Hälsopsykologi i vården

(2 röster)  |  Läs 1 recension
Inbunden,  Svenska, 2016-08-13
426
  • Skickas från oss inom 2-4 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Hälsopsykologi i vården Kan levereras innan julafton
Hur hjälper man en patient med kronisk värk? Hur kan en stressad småbarnsförälder stödjas i att prioritera återhämtning? Hur kan vila bidra till sömnproblem?

Moderna hälsoproblem och de flesta vårdbesök rör i dag stress, smärta, sömn, nedstämdhet och ångest. Detta är problem som påverkas av vår livsstil, och därför har hälsopsykologin mycket kunskap att erbjuda.

Hälsopsykologi handlar om hur psykologiska faktorer - i samspel med biologi och sociala omständigheter - bidrar till hälsa eller ohälsa. Författarna beskriver hur det hälsopsykologiska perspektivet kan bidra till att både förebygga och behandla hälsoproblem.

De utgår från de senaste forskningsrönen och visar hur man systematiskt kan verka för beteendeförändringar, med grunden i kognitiv beteendeterapi. Genom en mängd olika exempel och fallbeskrivningar ges möjlighet till förståelse och inblick i det hälsopsykologiska arbetssättet. Extra fokus ligger på problem med sömn, långvarig smärta och stress.

Hälsopsykologi i vården är skriven för studerande och verksamma inom vårdprofessioner såsom sjuksköterskor, fysioterapeuter, läkare, psykologer och hälsoplanerare.

Upplägget är genomtänkt och väldisponerat. /.../ Boken kan användas som en manual för att arbeta med hälsopsykologi och rekommenderas till studerande och yrkesverksamma inom vården.
Hanna Troëng, BTJ-häftet nr 22, 2016
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Hälsopsykologi i vården
  2. +
  3. Jämlik vård : normmedvetna perspektiv

De som köpt den här boken har ofta också köpt Jämlik vård : normmedvetna perspektiv av Elisabeth Dahlborg, Ellinor Tengelin, Tina Andersson, Ivan Andrés Castillo, Henrik Eriksson (häftad).

Köp båda 2 för 742 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Hälsopsykologi i vården. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Riktigt bra bok
    Sandra, 31 mars 2021

    En bok med bred kunskap. Den har gett mig mycket under mina studier och denna bok var en av favoriterna. Står mycket bra i denna och den är lätt läst.

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av författarna