Format
Häftad (Danskt band)
Språk
Svenska
Antal sidor
217
Utgivningsdatum
2016-09-24
Upplaga
1
Förlag
Natur & Kultur Akademisk
Medarbetare
Svedberg, Maria (form) / Kapadia, Seth (form)
Dimensioner
211 x 137 x 14 mm
Vikt
344 g
SAB
Dokb
ISBN
9789127140004

Compassioneffekten : att utveckla självtillit och inre trygghet

(40 röster)  |   Läs 5 recensioner
Häftad,  Svenska, 2016-09-24
269
Billigast på PriceRunner
 • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Vi pressar oss hårt idag, jämför oss med andra på sociala medier, känner oss otillräckliga och är rädda att inte duga eller att misslyckas. Med hjälp av self-compassion, självmedkänsla, kan vi möta livets svårigheter med värme, vänlighet, omsorg och förståelse istället för självkritik och krav på prestation.

Vi vet att fysisk träning är viktigt för att vi ska må bra. Nu visar modern hjärnforskning att vi också kan träna vår hjärna för ökat välmående. Med Compassioneffekten vill författaren visa på olika ingångar till att skapa en inre trygghet. Genom att aktivera kroppens eget trygghetssystem fattar vi klokare beslut, vågar göra förändringar och blir bättre på att leva i nuet.

» ... ett alldeles utmärkt sätt att vara snälla mot oss själva är genom självmedkänsla. Det kan till och med vara det bästa sättet vi idag känner till för att måna om sig själv och därmed om andra. Det är därför denna bok är så viktig.«

Ur bokens förord av Stefan Einhorn, professor, författare och ordförande vid Centrum för Social Hållbarhet vid KI

Om vi utvecklar ett förhållningssätt av compassion mot oss själva och andra, finns det idag vetenskapligt stöd för att det medför en djupgående positiv inverkan på vårt välmående och våra relationer. Jag har följt Christinas utveckling och forskning inom compassion och är glad att hon för sin kunskap vidare med denna bok.
Professor Paul Gilbert, grundare av compassionfokuserad terapi
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Compassioneffekten : att utveckla självtillit och inre trygghet
 2. +
 3. Koden till tonårshjärnan : konsten att förstå sig på tonåringen och få en bättre relation och dialog

De som köpt den här boken har ofta också köpt Koden till tonårshjärnan : konsten att förstå s... av Lena Skogholm (inbunden).

Köp båda 2 för 498 kr

Kundrecensioner

Det finns 5 recensioner av Compassioneffekten : att utveckla självtillit och inre trygghet. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Språket försvårar läsningen
  Anonym, 14 oktober 2020

  Intressant och väl underbyggt innehåll i sak men så bristande struktur och så dålig meningsbyggnad att läsningen och förståelsen försvåras. Synd på en bok om ett så spännande ämne!

 2. Intressant men alltför akademisk
  Vincent, 10 juli 2020

  Jag köpte boken till min äldre mor. Hon tycker att den är intressant överlag, men att den har alltför många engelska låneord och för många komplicerade ord och termer, som hon inte förstår. En mer lättläst version för äldre personer (dvs över 60) hade varit bra, som den är nu tycker hon att den är för akademiskt inriktad för att vara hjälpsam.

 3. Compassion effekten
  Eva Edlund, 12 november 2018

  Compassion effekten är en vacker bok om självmedkänsla och inre trygghet.
  För mig finns ett tydligt "före- och efter" boken. Jag märker dagligen hur jag naturligt kan lyfta blicken och få ett mjukare perspektiv på mig själv och min omgivning. Världen vore en snällare och mer tolerant plats om Compassion effekten sprids. Läs boken och känn efter själv!

 4. En viktig och insiktsfull bok som alla borde läsa
  Jenny J (Stockholm), 22 november 2017

  Jag kände inte till "Compassion" och självmedkänsla innan jag blev rekommenderad om att läsa denna boken. Det här är inget ämne jag tidigare varit bekant med men efter att jag har läst den här boken blev jag både lugnare och mer harmonisk, även i de jobbigaste stunder. Jag kan känna högre acceptans jämtemot mig själv och är mindre dömande mot mina egna misstag eller misslyckande. Det här är en bok som alla borde läsa, för sanningen är den att vi alla kommer möta tuffa stunder i livet. Christi... Läs hela recensionen

 5. Compassion för välmående!
  Susanne Sonnhammer, 10 februari 2017

  Vill du lära dig hur hur du kan må bättre med hjälp av värme och vänlighet? Vill du få en förklaring på varför en ofarligt situation, som att hålla ett tal, kan kasta dig in i den röda hotcirkeln? Eller hur ökad trygghet ger dig och dina medmänniskor ett rikare liv? Då ska du läsa Compassion Effekten! Den är spännande, lättläst och har praktiska övningar inkluderade. Christina håller tempo och nerv genom hela boken. Den är helt enkelt svår att lägga ifrån sig innan man kommer till sista sida... Läs hela recensionen

Visa alla 5 recensioner

Fler böcker av Christina Andersson