Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
278
Utgivningsdatum
2015-11-12
Upplaga
1
Förlag
Natur & Kultur Akademisk
Medarbetare
Kapadia, Seth (form)
Dimensioner
240 x 160 x 20 mm
Vikt
507 g
SAB
Ohf
ISBN
9789127140714

Socialt arbete med äldre

(4 röster)
Häftad,  Svenska, 2015-11-12
345
Billigast på PriceRunner
  • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Socialt arbete med äldre bedrivs inte bara inom äldreomsorgen utan också utanför. Oavsett var det sker handlar det om att identifiera och åtgärda sociala problem som äldre drabbas av.

Denna bok förmedlar kunskap om områden där det sociala arbetet kan ha ett uppdrag gentemot äldre. Författarna anlägger ett kritiskt och problematiserande perspektiv på ålder och ålderstänkande.

Innehållet är uppbyggt i tre delar där den första problematiserar ålderskategoriseringar och ger en inblick i olika socialgerontologiska teorier. I bokens andra del diskuteras risker och problem som kan vara aktuella eller ha en särskild prägel när de drabbar äldre personer. Det handlar bland annat om fattigdom, funktionsnedsättningar, missbruk, övergrepp och våld i nära relationer. I den tredje delen beskrivs äldreomsorgen där socialarbetare ofta är anställda som biståndshandläggare och enhetschefer. I boken diskuteras också det sociala arbete som utförs av äldre, i egenskap av närstående och som medlemmar av olika frivilligorganisationer.

Boken riktar sig till studenter inom ämnet socialt arbete och yrkesverksamma socialarbetare som vill fördjupa sig inom äldreområdet.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Socialt arbete med äldre
  2. +
  3. Professionell klimatbevakning - Guide för en konstruktiv journalistik

De som köpt den här boken har ofta också köpt Professionell klimatbevakning - Guide för en ko... av Anders Bolling, Svenolof Karlsson (häftad).

Köp båda 2 för 585 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av författarna