Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
139
Utgivningsdatum
2015-04-01
Upplaga
1
Förlag
Natur & Kultur Allmänlitteratu
Medarbetare
Ehrlin, Peter (form) / Skogkvist, Fredrik (foto) / Sondlo, Josephine (foto)
Dimensioner
245 x 200 x 20 mm
Vikt
610 g
SAB
Qcaf
ISBN
9789127140837

Tequila & mezcal : mexikanskt brännvin

(4 röster)
Inbunden,  Svenska, 2015-04-01
249
  • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Vi har jobbat ihop länge. Och rest mycket. Ofta till New York där vi, precis som många andra, blivit handlöst förälskade i staden. New York är häftigt och magiskt, och det var här vi på allvar upptäckte mezcal och tequila. Bland otaliga spritflaskor, i respekterade cocktailbarer, på diskbackar och divebars har vi blivit väldigt goda vänner, skakat drinkar och tagit ett par rejäla fyllor. Och någonstans mitt i allt hittade vi det som skulle leda till att vi reste till Mexiko. Vi åkte för att stilla en nyfikenhet och förväntade oss ett av världens farligaste länder, men hittade en plats vi aldrig kunnat föreställa oss.

På senare år har man pratat om agaven och dess plats i finrummet: Vi tycker att du borde släppa in tequilan och mezcalen i både finrummet och vardagsrummet. Tequila & mezcal - Mexikanskt brännvin tar upp spritens bakgrund, går igenom och redogör för ett antal olika sorter tequila och mezcal som finns på den svenska marknaden och som vi tycker om, grundläggande saker att tänka på i hemmabaren och inte minst ett 60-tal riktigt bra cocktailrecept.

Vi vill förmedla och dela med oss av det som ligger oss varmast om hjärtat. Och som vi brukar säga; at the end of the day, så är det bara skratt, känsla och skinn på näsan som räknas.

"You don"t find mezcal, mezcal finds you."

Josephine Sondlo och Madeleine Rapp började jobba tillsammans på Kåken och öppnade sedan baren på Svartengrens som de drev ihop i nästan två år. Madeleine blev utsedd till Årets Bartender 2013. Tillsammans reser, äter, dricker och inspireras de tillsammans nästan varje dag."...ett sextiotal riktigt bra cocktailrecept..."
Jenny Norberg, Elle Mat & Vin

"Stark reseskildring."
Alf Tumble, Dagens Nyheter

Stark reseskildring.

Alf Tumble, Dagens Nyheter
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Tequila & mezcal : mexikanskt brännvin
  2. +
  3. SIGNERAD - Home Sweet Home - Signerad av Camilla Hamid

De som köpt den här boken har ofta också köpt SIGNERAD - Home Sweet Home - Signerad av Camill... av Camilla Hamid (inbunden).

Köp båda 2 för 478 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »