Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
331
Utgivningsdatum
2015-10-22
Upplaga
1
Förlag
Natur & Kultur Akademisk
Översättare
Gun Zetterström
Originaltitel
The thirteenth step: Addiction in the age of brain science
Medarbetare
Lindblad, Niklas (form)
Illustratör/Fotograf
Airi Iliste
Dimensioner
235 x 160 x 28 mm
Vikt
730 g
SAB
Vef
ISBN
9789127141797

Alkohol, droger och hjärnan : tro och vetande utifrån modern neurovetenskap

(16 röster)  |   Läs 4 recensioner
Inbunden,  Svenska, 2015-10-22
282
Billigast på PriceRunner
 • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Alkohol, droger och hjärnan beskriver framsteg inom hjärnforskningen som gjort det möjligt att bättre förstå alkohol- och drogproblem. Boken är skriven från författarens perspektiv som läkare och forskare och visar hur vetenskapens framsteg pekar ut vägar mot empatisk, rationell behandling som alternativ till moraliserande attityder och vårdideologiska strider.

Missbruksproblem är mycket vanliga, och nästan varje familj har erfarenhet av någon som drabbats. Svenskars användningsmönster av alkohol har förändrats. After Work-ölen och mitt-i-veckan-drinken är förhållandevis nya i svensk dryckeskultur, samtidigt som traditionen av tungt helgdrickande finns kvar. Dessa dryckesbeteenden aktualiserar behovet av fördjupad kunskap och vetenskapligt grundade behandlingsmetoder. För att nå dit behöver forskningens resultat nå ut utanför akademiska kretsar.

Hur påverkar alkohol hjärnan?
Finns det nya behandlingsmetoder mot beroende?
Se en föreläsning med Markus Heilig på temat "Kärlek till droger eller begär efter kärlek?"

Han skriver populärvetenskapligt i ordets bästa mening: tankeväckande, generöst förklarande när han går bredvid patienten.

Salomon Schulman i Sydsvenskan
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Alkohol, droger och hjärnan : tro och vetande utifrån modern neurovetenskap
 2. +
 3. Professionell klimatbevakning : guide för en konstruktiv journalistik

De som köpt den här boken har ofta också köpt Professionell klimatbevakning : guide för en ko... av Anders Bolling, Svenolof Karlsson (häftad).

Köp båda 2 för 522 kr

Kundrecensioner

Det finns 4 recensioner av Alkohol, droger och hjärnan : tro och vetande utifrån modern neurovetenskap. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Mycket bra och överskådlig

  Boken förklarar bra, även för någon som inte alls är insatt utan bara intresserad, men ibland blir det så detaljerat att det är lite svårare att följa. Det är dock inte särskilt ofta; på det hela taget är den mycket pedagogiskt upplagd, och det märks att författaren är van att föreläsa. Varje kapitel inleds med en anekdot som mycket väl belyser vad som ska tas upp i just det kapitlet. Jag skulle inte rekommendera den till något som inte hade ett starkt intresse av ämnet, men givet det är den ... Läs hela recensionen

 2. Skitbra
  Carina Bjurgard, 20 februari 2018

  Beskriver vetenskap på ett bra och lättförståeligt vis. Jag hade svårt att släppa boken när jag väl hade börjat att läsa.

 3. Äntligen
  Anhörig, 16 februari 2017

  En mkt intressant bok om senaste forskningen sett ur ett neurologisk perspektiv om alkohol och annat drogberoende. Rekommederas till gymnasiet o läkareutbildn

 4. Beroende sjukdom får sin förklaring
  Hans Tommy Strömstedt, 1 augusti 2016

  En moderna bok om människan, forskaren och hans resa mot resultat via erfarenhet och forskning. En viktig debattbok i ett alltför ofta stigmatiserat ämne .

Visa alla 4 recensioner

Fler böcker av Markus Heilig