Format
Häftad (Danskt band)
Språk
Svenska
Antal sidor
223
Utgivningsdatum
2016-03-16
Upplaga
1
Förlag
Natur & Kultur Akademisk
Medarbetare
Svedberg, Maria (form)
Dimensioner
210 x 154 x 15 mm
Vikt
387 g
SAB
Eaad
ISBN
9789127141971
Nätmobbning : handbok för skolan (häftad)

Nätmobbning : handbok för skolan

(2 röster)  |  Läs 1 recension
Häftad,  Svenska, 2016-03-16
324
  • Skickas från oss inom 2-4 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Nätmobbning : handbok för skolan Kan levereras innan julafton
Att spendera tid vid datorn, surfplattan eller mobilen är idag en självklar del av ungas vardag. Men med möjligheterna som kommer med modern teknik och moderna kommunikationskanaler kommer också risker, och på senare tid har nätmobbning lyfts fram som ett allt vanligare och allvarligare problem.

Nätmobbning är på många sätt värre än annan mobbning: nätmobbaren kan vara anonym, det som läggs ut på internet kan nå en mycket stor publik och mobbningen kan fortgå dygnet runt och var än den utsatte befinner sig. Mycket tyder dessutom på att mobbning som sker på internet är ännu mer aggressiv än mobbning som sker öga mot öga.

Minst en av tio skolelever är drabbade och skolan har ett ansvar att utreda och åtgärda nätmobbningssituationer. Men hur gör man detta på bästa sätt? Nätmobbning: Handbok för skolan berättar hur skolan kan upptäcka, förebygga och åtgärda nätmobbning. Förutom att ge konkreta råd beskriver författarna även den mest aktuella svenska och internationella forskningen på området.

Boken är skriven för lärare, verksamma inom elevhälsa och alla andra som jobbar nära elever, men den är även användbar för föräldrar och alla som vill veta mer om nätmobbning.

Den här handboken riktar sig framför allt till pedagoger även om andra, såsom föräldrar, kan ha nytta av den. Författarna Ann Frisén och Sofia Berne är båda erfarna psykologer som i flera år har forskat kring mobbning, och de går grundligt till väga. Förutom att de berättar hur skolan kan upptäcka och åtgärda nätmobbning, ger de en mängd användbara råd. Dessa tydliga övningar och tips till pedagoger ger en fattbar, konkret vägledning för att hantera situationer som kan dyka upp - och till att arbeta förebyggande i klassrum. Lärare och andra får helt enkelt hjälp att förstå och hantera nätmobbning. Författarna beskriver även aktuell forskning inom området, och boken avslutas med ett frågeformulär för att upptäcka nätmobbning.
Annika Panas, BTJ-häftet nr 12, 2016
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Nätmobbning : handbok för skolan
  2. +
  3. Ungdomar och identitet

De som köpt den här boken har ofta också köpt Ungdomar och identitet av Ann Frisén, Philip Hwang (häftad).

Köp båda 2 för 717 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Nätmobbning : handbok för skolan. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Viktig bok
    Anonym, 9 december 2020

    Handlar om mobbning och nätmobbning! Väldigt bra för alla att läsa, för finns information i den som är bra för både föräldrar, lärare mm.

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av författarna