Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
192
Utgivningsdatum
2015-11-03
Upplaga
1
Förlag
Natur & Kultur Allmänlitteratur
Medarbetare
Svedberg, Maria (form)
Dimensioner
220 x 155 x 20 mm
Vikt
410 g
SAB
Dofa
ISBN
9789127141988

Barn som bråkar : Att hantera känslostarka barn i vardagen

(83 röster)  |  Läs 17 recensioner
Inbunden,  Svenska, 2015-11-03
273
 • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 2 format & utgåvor
Barn som bråkar, skriker och inte gör som de vuxna säger är svåra att hantera. Eftersom upprörda känslor smittar av sig, är risken stor att du själv snart är lika arg som ditt barn.

I den här boken tar författarna avstamp i elva vardagliga familjesituationer och visar på praktiska handlingsalternativ att använda sig av när en konflikt seglar upp. Metoden som används utgår från ett nytänkande förhållningssätt som kallas lågaffektivt bemötande.

Ta reda på vem som egentligen har problemet, justera förväntningarna på vad barnet klarar av och öva på att hålla dig lugn, är några av råden i denna konkreta och engagerande bok.

Detta är en utmärkt bok att använda i föräldragrupper och handledning. Definitivt är detta föräldrahandboken nummer ett just nu.
BTJ
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Barn som bråkar : Att hantera känslostarka barn i vardagen
 2. +
 3. Förstå ditt barns hjärna : 12 banbrytande strategier för att stimulera barnets emotionella och intellektuella utveckling

De som köpt den här boken har ofta också köpt Förstå ditt barns hjärna : 12 banbrytande strat... av Daniel J Siegel, Tina Payne Bryson (häftad).

Köp båda 2 för 502 kr

Kundrecensioner

Det finns 17 recensioner av Barn som bråkar : Att hantera känslostarka barn i vardagen. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. För alla föräldrar
  IngridJ, 24 februari 2021

  Denna boken borde vara standard för alla föräldrar att läsa. Den är lättläst och har många bra exempel i sig som är lätta att både ta till sig och att förstå. Vi vuxna är många gånger orsaken till bråk, det tror man inte. 😊

 2. Ger en bra tankeställare
  Ellen, 22 januari 2021

  Boken gav en tankeställare och bra exemplar på bråk i vardagen. Man får mer förståelse för barnet och en bättre inblick på själva kärnan i problemet än på VEM som är problemet.
  Läste ut den på tre dagar och tycker den är bra!

 3. Överskattad
  Maria, 22 juli 2019

  Teoretisk bok med dåligt med praktiska exempel. Helt baserad på lågaffektivt bemötande som verkar sakna stöd i forskningen. Kände mig mer och mer förvirrad ju längre jag läste i boken, vilket var frustrerande.

 4. Must have-bok!!!!
  Ann, 23 november 2017

  Alla blivande föräldrar borde köpa den här boken. Det borde tame 17 vara krav på detta nästan. :-)
  Den ger en god, grundläggande introduktion till låg affektiva-metoder som hjälper dig i ditt föräldraskap oavsett om ditt barn har en beteendeproblematik eller inte. Här får du tekniker för att arbeta förebyggande. Önskar att jag själv hade den med från start i mitt eget föräldraskap. Kan inte nog rekommendera denna bok.

 5. Lärorik bok för alla!
  Jacqueline Bratt, 14 september 2017

  Mycket intressant och tänkvärd. Alla föräldrar borde läsa. Skulle delas ut gratis på BVC. Som mormor/farmor är det super att friska upp minnet och få del av ny kunskap.

 6. Barn som bråkar
  Lilian , 22 juni 2017

  Lättläst och igenkännande om man är förälder. Bra skrivet, trovärdiga råd som många gånger är nödvändiga för oss föräldrar, att förstå rollen att ge trygghet för barnen.

 7. Föräldrar och pedagoger

  Jag rekommenderar den här boken till alla som är eller ska bli småbarnsföräldrar eller som jobbar med barn.
  Titeln är dock lite missvisande för innehållet, eftersom det i dom flesta fall inte är barnen som bråkar. Det är vi föräldrar som startar bråk eftersom vi är så osmidiga och har ett så fullspäckat liv så vi glömmer läsa barnens signaler och vill att de ska anpassa sig efter oss. Jag önskar att jag hade kunnat läsa den här boken tidigare och sluppit göra korkade misstag i barnens up... Läs hela recensionen

 8. En kompass för bemötandet av barn
  Familjebehandlare, 7 september 2016

  En fantastiskt lättillgänglig bok med ett innehåll som alla föräldrar och andra som arbetar med barn från förskoleåldern och uppåt får en direkt nytta av. Här beskrivs vardagliga exempel på situationer som ställer till svårigheter för såväl barn som vuxna. Det varvas med kunskap och konkret vägledning för ett hjälpsamt och utvecklande bemötande av barn/ungdom. Genom att tillämpa innehållet i boken ges föräldrar och andra vuxna en möjlighet att skapa en större trygghet i kontakten med barn.

 9. Barns olika problem
  Inga-Lill Gustafsson, 8 augusti 2016

  Den handlar om olika barns problem. Efter varje avsnitt finns det ett förslag på en lösning.
  Man ska läsa ett par avsnitt åt gången och sedan fundera vad bokens författare har kommit till för lösning på problemet

 10. Tänkvärt
  Rosa Kolhammar, 2 juli 2016

  Denna boks titel är missvisande tycker jag , den handlar om ALLA barn och hur vi kan välja att se på deras strategier. Hur kan vi som vuxna hjälpa dem att förstå en, ibland förvirrande värld.
  Den riktar sig till både föräldrar och pedagoger.

 11. Bra!
  Floralisa , 30 maj 2016

  Bra bok med många konkreta tips! Flera fallbeskrivningar med igenkänningsfaktorer. Ett tydligt budskap: "Barn gör rätt om de kan!" En så viktig mening!

 12. Föräldraskap med värme och engagemang
  Susana Persson , 18 mars 2016

  Mycket välskriven bok som med utgångspunkt i relevant forskning beskriver vad som krävs i ett föräldraskap för att skapa goda förutsättningar för föräldra-barnrelationen, ett gott mående i familjen och barns utveckling. Finns inget i denna bok som jag som habiliteringspsykolog inte kan skriva under på!

  Här finns strategier för hur man hanterar sina egna känslor som förälder och utvecklas i sin föräldraroll. Denna utveckling är grunden för för att utveckla ett gott förhållningssätt o... Läs hela recensionen

 13. mitt lexikon
  Henrik Wide, 4 mars 2016

  Jag är mycket imponerad på hur dels boken åskådliggör oss föräldrars brist i tolerans, jag ser dom flesta situationer som just brist på denna vara hos oss vuxna, därtill vägleder den mig att tänka om i mycket, min son är 6 år, jag själv 62, jag har enskild vårdnad om min son, min kontakt med småbarn va ca 24 år sedan sista dottern och det har hänt mycket under den tiden, till både barnen och föräldrarnas fördel.jag kan verkligen varmt rekommendera denna bok, oavsett föräldrars ålder, den har enormt mycket att tillföra.
  Mvh
  Henrik Wide

 14. Vilken bra bok!
  J C, 14 januari 2016

  Har precis läst igenom "Barn som bråkar", inget man sträckläser direkt, man behöver tid att reflektera. Den har ett mycket bra språk och är lättförståelig med alla exempel. Eftersom jag läste "Problemskapande beteende" först så uppskattar jag del 2 och framåt mest. Den här boken känns komplett med sina grundläggande del 1, exempel och konkreta förslag del 2, sammanfattningen och de avslutande instuderingsfrågorna! Trots allt det är den inte särskilt tjock :)
  En superbra bok jag varmt rek... Läs hela recensionen

 15. Lättläst och riktigt bra bok!
  Tina, 29 december 2015

  En bok som tar upp många bra och konkreta problem som kan uppstå och möjliga lösningar och saker att tänka på för att inte hamna i konflikten. Kommer hjälpa oss i vardagen!
  Rekommenderas!

 16. För alla föräldrar
  Maria Jansson, 17 december 2015

  Lättläst, bra exempel - och tänk vad skönt att slippa bråka! Stöd för föräldrar både till större och mindre barn. Helt enkelt barn"uppfostran" modell 2015

 17. Fantastisk !!
  Malin Magdalena Nilsson, 20 november 2015

  Bland de bästa böcker inom detta ämne som jag läst. Så användbar i vardagen både till oss som har barn med NPF men även för alla andra. Detta får bli min nya bibel :).

  Ett stort tack till Bo och Tina för ert fantastiska engagemang och att ni på ett så fantastiskt och inspirerande sätt sätter ord på vår vardag samt ger oss verktyg.

Visa alla 17 recensioner

Fler böcker av författarna