Fler böcker inom
Format
Pocket
Språk
Svenska
Serie
Romansvit om en norrländsk by
Antal sidor
484
Utgivningsdatum
2015-01-13
Upplaga
1
Förlag
Natur & Kultur Allmänlitteratur
Medarbetare
Acedo, Sara R. (form)
Dimensioner
178 x 110 x 27 mm
Vikt
280 g
SAB
Hc
ISBN
9789127142039
En Trilogi. Hundarna ; Änglarna ; Kärleken gömmer minnet (pocket)

En Trilogi. Hundarna ; Änglarna ; Kärleken gömmer minnet

(3 röster)
Pocket,  Svenska, 2015-01-13
79
  • Skickas från oss inom 2-4 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
En Trilogi. Hundarna ; Änglarna ; Kärleken gömmer minnet Kan levereras innan julafton
Med romanerna Hundarna, Änglarna och Kärleken gömmer minnet fick Ola Nilsson ett storartat kritikergenombrott. Hans berättelser om ensamhet, missbruk och trevande kontaktförsök mellan solitärer i Norrland fick recensenterna att jämföra honom med Torgny Lindgren och Sara Lidman.
Nu har vi samlat hans tre country noir-berättelser - något av det mest spännande som hänt i svensk prosa de senaste åren - i en pocketvolym.

Hundarna

Flaskan, skogen, kistan och bron. För Ida och hennes syster Sanna och Filip med sina bröder och Nicklas, den faderslöse med ärret i pannan, kretsar livet kring till synes enkla ting och platser. En handfull ungdomar på landsbygden bränner tiden med whiskey och småprat, och köttets lust och själens eviga ensamhet driver Filip till att ställa sig på bron en dag. Han står där allt som oftast. Och ibland så hoppar han.
På landsbygden är människan herre över hundarna. Hundarna är rotade i denna ursprungsmark, där rötterna i jorden är det som håller människan kvar. Rötterna blir bara starkare och starkare och i vissa fall ger de en kraft att ge sig av, men för de allra flesta skapas band som inte kan kapas.

Änglarna

Anders sitter ensam på Lisas grillkök och äter tyst sin lunch innan han går tillbaka till jobbet på verkstan. Han är fåordig men med verktygen i sina händer blir han en konstnär. Och kanske hade det räckt. Men så bestämmer sig Lisa en dag för att prata med honom.
Anna är dottern i en gammal träpatronfamilj, en föråldrad kultur som inte längre tjänar något till och lämnar henne i ett vakuum. Såna som du och jag måste vara omgivna av människor som älskar oss annars går vi under, säger hennes pappa till henne. Men kanske räcker inte ens det. Då deras vägar slutligen korsas är det oklart om undergången är nära förestående eller om den redan ligger bakom dem.

Kärleken gömmer minnet

En kär vän begravs, en konstutställning ska öppnas och ett träd ska fällas. I en kista ligger kvarlåtenskapen från en svensk SS-soldat gömd och en författare har drabbats av skrivkramp.
Barndomsvännerna Arvid, Mirjam och Stefan har lämnat byn för staden, men arvet från skogen lever kvar i dem vare sig de vill det eller inte. Är viljan att dra ut i krig densamma som viljan att skapa eller är de i själva verket varandras motsatser?
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. En Trilogi. Hundarna ; Änglarna ; Kärleken gömmer minnet
  2. +
  3. Löpa varg

De som köpt den här boken har ofta också köpt Löpa varg av Kerstin Ekman (pocket).

Köp båda 2 för 158 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Ola Nilsson