Fler böcker inom
Format
E-bok
Filformat
EPUB med vattenmärke
Om vattenmärkning
Språk
Svenska
Antal sidor
732
Utgivningsdatum
2015-04-20
Upplaga
1
Förlag
Natur & Kultur
Översättare
Ylva Mörk
ISBN
9789127142206
Främlingen i huset (e-bok)

Främlingen i huset E-bok

(1 röst)
E-bok (EPUB), Svenska, 2015-04-20

Styckköp

59

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Andra världskriget är slut och nya vindar sveper över England. Hundreds Hall var en gång ett av landets största och pampigaste gods, men nu flagnar putsen från husfasaden och ogräset som hotar att ta över trädgården vittnar om förfallet.
När doktor Faraday kallas till huset en het sensommardag för att se till en patient upptäcker han att det inte bara är ekonomiska svårigheter som har drabbat familjen Ayers, det tycks också vila något olycksbådande över godset. Snart dras han in i familjens liv och föga anar doktor Faraday hur hans eget liv kommer att påverkas av huset och dess invånare. Vad är det som hemsöker godset? Vad är det som kastar sin mörka skugga över Hundreds Hall?
Sarah Waters hyllade roman Främlingen i huset är en suggestiv berättelse med en omisskännlig tidsprägel från efterkrigstidens England. En riktig spökhistoria, och samtidigt en skildring av klasstillhörighet och makt i form av en bladvändare.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Waters Sarah

  • Nattvakten

    Waters Sarah

    England 1947. I efterkrigstidens London vandrar Kay omkring på stadens gator, rastlös och traumatiserad av krigets grymheter. Viv och Helens verksamhet hjälper ensamma människor att finna kärleken, men själva är de djupt intrasslade i egna destruk...