Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
308
Utgivningsdatum
2015-10-09
Upplaga
1
Förlag
Natur & Kultur Akademisk
Översättare
Mia Ruthman, Karin Ruthman
Dimensioner
160 x 130 x 25 mm
Vikt
567 g
SAB
Vpg
ISBN
9789127142398

Psykosociala behov vid akut och kritisk sjukdom

Häftad,  Svenska, 2015-10-09
405
 • Skickas från oss inom 7-10 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Akut och kritisk somatisk sjukdom kan medföra stora psykosociala påfrestningar och betydande stress för den som drabbas, likväl som för de närstående. Upplevelserna kan till exempel handla om otrygghet, oro, ångest, frustration, ökad sårbarhet, ensamhet, sorg, skuld, lidande och brist på kontroll.

Boken beskriver patientens psykosociala behov vid behandling av akut och kritisk sjukdom på sjukhus och hur sjuksköterskan kan tillgodose dessa hos barn, ungdomar och vuxna. Närståendes upplevelser och behov beskrivs och hur familjecentrerad vård kan vara ett stöd i behandlingsförloppet. Bemötande och kommunikation berörs med utgångspunkt från bland annat tidigare erfarenheter, kulturell bakgrund, religion, språk, kön och sexualitet. Centralt är sjuksköterskans funktion och ansvar. Även den specialiserade sjuksköterskans roll beskrivs.

Boken vänder sig till studenter i sjuksköterskeprogrammet och inom specialistutbildning med inriktning mot intensiv-, akut- och ambulanssjukvård.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Psykosociala behov vid akut och kritisk sjukdom
 2. +
 3. Akutsjukvård : omvårdnad och behandling vid akut sjukdom eller skada (bok + digital produkt)

De som köpt den här boken har ofta också köpt Akutsjukvård : omvårdnad och behandling vid aku... av Jonas Wikström (häftad).

Köp båda 2 för 894 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av författarna

 • Klinisk omvårdnad 2

  Dag-Gunnar Stubberud, Hallbjørg Almås, Randi Grønseth

  Klinisk omvårdnad 2 är del två av en serie om två böcker. Klinisk omvårdnad del 1 och 2 tydliggör vilka konsekvenser olika sjukdomar och skador har för patienten. Hur upplever patienten att vara sjuk, hur påverkas hens grundläggande behov och vilk...

 • Intensivvård : avancerad omvårdnad och behandling

  Tive Gulbrandsen, Dag-Gunnar Stubberud

  Detta är den första svenska läroboken i intensivvård. Boken synliggör och stärker intensivvårdsjuksköterskans kompetens, funktions- och ansvarsområden. Vidare fokuserar den på nationell och internationell kunskap baserad på forskning och klinisk e...