Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
270
Utgivningsdatum
2015-08-15
Upplaga
1
Förlag
Natur & Kultur Akademisk
Medarbetare
Eyre, John (form)
Dimensioner
215 x 150 x 20 mm
Vikt
435 g
SAB
Qbab
ISBN
9789127142619

Neuroledarskap : effektivt ledarskap byggt på hjärnforskning och beprövade metoder

(16 röster)  |  Läs 6 recensioner
Inbunden,  Svenska, 2015-08-15
282
 • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Det går att effektivisera sitt ledarskap med hjälp av de senaste hjärnforskningsrönen och genom att använda enkla beprövade metoder!

Neuroledarskap är ett nytt och hett område inom ledarskapslitteraturen. Den tekniska utvecklingen har gått snabbt, men vår hjärna ser likadan ut idag som den gjorde för 40 000 år sedan - därför behöver vi anpassa vår arbetsmiljö och vårt ledarskap efter hjärnans funktion för att få bästa resultat.

Hjärnforskaren Katarina Gospic och prestation- och utvecklingshandledaren Stefan Falk skriver här om hur en ledare kan bli mer effektiv genom att dels tillgodogöra sig nödvändig kunskap om hur vår hjärna fungerar, dels börja använda ett antal metoder som utvecklats under 16 år tillsammans med drygt 2 000 ledare tvärs över 50 olika företag i Europa och USA. Boken förmedlar de viktigaste insikterna om hjärnan och ger läsaren kunskaper och verktyg för:

att leda och utveckla sig själv som ledare
att leda och utveckla medarbetare
att sätta spelregler på arbetsplatsen
att vara specifik och tydlig
att göra goda bedömningar
att leda med auktoritet
att driva förändring och förbättring
att använda sin energi rätt

Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Neuroledarskap : effektivt ledarskap byggt på hjärnforskning och beprövade metoder
 2. +
 3. Hitta rätt i stället för att leta fel : vägen till ett gladare liv, bättre relationer och oslagbara team

De som köpt den här boken har ofta också köpt Hitta rätt i stället för att leta fel : vägen t... av Gunnel Ryner (häftad).

Köp båda 2 för 531 kr

Kundrecensioner

Det finns 6 recensioner av Neuroledarskap : effektivt ledarskap byggt på hjärnforskning och beprövade metoder. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Hjärninsikter

  Insikter och förståelse om hur hjärnan påverkas av ord, intryck och andra hjälper mig att förstå mig själv och andra. Med en djupare förståelse kan jag då hantera mig själv och andra på ett bättre, skönare och effektivare sätt.

 2. Katarina är bättre själv
  Roger Larsson, 16 maj 2016

  Jag köpte Katarinas bok "Välj rätt! : en guide till bra beslut" och den boken är fantastiskt och hennes språk och humor faller mig i smaken. Min känsla är att man har använt sig av Katarinas namn för att sälja boken.
  Stefan Falk är huvudförfattare och det gör att den är skriven på Stefans sätt och på hans språk, vilket inte alls behöver vara en nackdel, men som inte föll mig i smaken.

 3. Logisk beskrivning av ämnet!
  Curt Håkan Flenhagen, 22 februari 2016

  Lättläst! Intressant! Verklighetsanknuten! Sunt förnuft kopplat till vetenskap! Ett verktyg för alla att läsa! Går att koppla till alla verksamheter, yrkesliv, idrott, föreningar m.m.

 4. Lättläst
  BP, 19 januari 2016

  Lättläst bok med handfasta råd. Jag kan rekommendera boken till alla som vill utvecklas i arbetslivet och inte bara ledare.

 5. Avsaknad av ödmjukhet inför uppgiften
  Hållbar kommunikation, 23 november 2015

  Så kaxigt som boken är marknadsförd hade jag höga förväntningar - och blev tyvärr rejält besviken. Uppfattar boken som en sällsam blandning av å den ena sidan svepande och raljant kritik mot ledare och organisationer och å den andra sidan otillräckliga (och någon gång okunniga) råd och verktyg när det gäller hur man i praktiken ska gå till väga för att verkligen lyckas med den svåra uppgiften att utveckla såväl enskilda ledare som organisationers ledarkultur. Och trots att kap. 5 handlar om v... Läs hela recensionen

 6. Förväntningarna höga
  Bokmal, 19 november 2015

  Tyvärr är språket i boken ofta inte så genomtänkt och ofta skriver författarna i "vi"-form men det blir inte trovärdigt när man refererar 15 år bakåt i tiden i "vi"-form. Tvärtom känns det framtvingat.

  Jag hade höga förväntningar på boken och bokens språkliga del och innehåll känns framtvingat och snabbproducerat. Tyvärr inte så användbar som jag hoppats.

Visa alla 6 recensioner

Fler böcker av författarna