Drakeld (e-bok)
Fler böcker inom
Format
E-bok
Filformat
EPUB med vattenmärke
Om vattenmärkning
Språk
Svenska
Läsålder
3-6 år
Antal sidor
31
Utgivningsdatum
2016-09-06
Upplaga
1
Förlag
Natur & Kultur
ISBN
9789127144200
Drakeld (e-bok)

Drakeld E-bok

(2 röster)  |  Läs 1 recension
E-bok (EPUB), Svenska, 2016-09-06
59

Just nu 12% rabatt på allt! Använd kod JUNI6

Handla för minst 299 kr, t.o.m. 7 juni. Villkor

Läs i Bokus Reader för iOS och Android.
Ingen märker när Milli smiter ut i natten. Bara träden ser. Vänd om Milli, susar de. Vänd om lilla barn! Draken har landat. Här är du inte trygg! Men stjärnorna blinkar åt Milli, månblommorna doftar och det är länge sedan människorna förstod trädens språk. Milli springer mot källan i skogen.
Hemma vaknar storasyster Malva med ett ryck. En knackning på rutan, kanske en gren? Lillasysters säng är tom. Malva känner faran och rusar efter.
Vid källan finns näckrosor och sjungande grodor. Med ett förtjust plask släpper Milli en sten i vattnet. Då öppnar draken sitt gap. Det är en alldeles nykläckt liten drake, som inte vet något om världen, som kan brännas när den blir rädd. Se upp! skriker Malva. Men det är för sent.
I en förtrollande bildvärld utspelar sig en säregen saga om sorg, systerskap och kärlekens förlösande kraft.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Drakeld. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Favorit!
  Therese, 27 maj 2021

  En av de böcker mina barn vill läsa om och om igen. Vackra bilder och en helt underbar berättelse. Spänning och poesi i perfekt kombination. Läs!

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av författarna

 • Otis bråkar

  Mendel-Hartvig Åsa

  Stina ska rita en traktor. Det ska Otis med. En röd. Men Stina har den röda kritan. Aldrig blir det Otis tur. En berättelse med tvära känslokast som skildrar de små barnens lek och interaktion med stor precision. De mjuka illustrationerna göra att...

 • Lilla Törnrosa

  Gustavsson Ane

  Det var en gång en kvinna och en man som hade allt de kunde önska sig. Ändå var de inte lyckliga. Varje dag sa de till varandra: Tänk, om vi hade ett barn! När de äntligen fått sin önskan uppfylld bjuder de in till en stor fest. Alla ska få komma ...