Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
341
Utgivningsdatum
2016-04-23
Upplaga
1
Förlag
Natur & Kultur Akademisk
Översättare
Gun Zetterström
Originaltitel
Giftedness 101
Medarbetare
Kühlhorn, Lotta (form) / Ulaner, Maria (form)
Dimensioner
215 x 140 x 30 mm
Vikt
608 g
SAB
Dofa
ISBN
9789127145993
Särskilt begåvade barn (inbunden)

Särskilt begåvade barn

(7 röster)  |  Läs 3 recensioner
Inbunden,  Svenska, 2016-04-23
324
 • Skickas från oss inom 2-4 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Särskilt begåvade barn lär sig tala och läsa ovanligt tidigt, har ett omfattande ordförråd, utmärkt minne samt en ovanligt stark känsla för rättvisa och ärlighet. De utvecklas mycket snabbare än sina jämnåriga, vilket bland annat påverkar deras självbild, kompisrelationer och skolarbete. Detta försprång ger många fördelar, men kan också göra att barnen får svårt att passa in eller att de blir understimulerade i skolan.

Barn med mycket hög begåvning har länge varit osynliga, men med rätt uppmärksamhet och stimulans kan deras medfödda potential utvecklas. Silverman beskriver därför vad särskild begåvning egentligen är, hur den kan upptäckas och vad barn och unga behöver hemma och i skolan.

Boken är skriven för föräldrar, psykologer, lärare och övrig skolpersonal.

För det svenska förordet samt fackgranskning svarar Johanna Stålnacke, psykolog, fil.dr i psykologi och Mara Westling Allodi, professor i specialpedagogik.

Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Särskilt begåvade barn
 2. +
 3. Handbok för högkänsliga : omfamna din styrka, sårbarhet och orkidébarnet inom dig

De som köpt den här boken har ofta också köpt Handbok för högkänsliga : omfamna din styrka, s... av Åsa Vikman (inbunden).

Köp båda 2 för 539 kr

Kundrecensioner

Det finns 3 recensioner av Särskilt begåvade barn. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Viktig bok, men ack så tråkig
  D.N., 20 februari 2019

  Varför måste böcker i utbildningssyfte vara skrivna så tråkigt att man storknar? Innehållet är väl helt okej och det är viktig information och något vårt skolsystem behöver sätta sig in i och ta hänsyn till.

 2. Särbegåvning

  Mycket bra skildringar gällande särskild begåvning hos barn och ungdomar. Fantastisk bok för många som jobbar i skolan och med barn och ungdomar.

 3. En bok som bör finnas i varje skola
  Restless, 3 juni 2016

  Den här boken borde vara obligatorisk på både lärar- och psykologutbildningen samt finnas i bokhyllan hos varenda skolpolitiker.

  Den redogör på ett mycket pedagogiskt och välskrivet sätt för vad särskild begåvning är, hur den tar sig uttryck samt att det är reella behov hus de här barnen som är åsidosatta över hela världen, inklusive Sverige.

  Om du misstänker att ditt barn är särbegåvat - skaffa den här boken, den kommer att hjälpa er en bit på vägen!

Visa alla 3 recensioner