Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Läsålder
3-6 år
Antal sidor
28
Utgivningsdatum
2017-08-12
Upplaga
1
Förlag
Natur & Kultur Allmänlitt.
Illustratör/Fotograf
Lisen Adbåge
Dimensioner
246 x 203 x 8 mm
Vikt
328 g
SAB
Hcf
ISBN
9789127146105

Samtidigt som

(3 röster)  |  Läs 1 recension
Inbunden,  Svenska, 2017-08-12
129
  • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
"En poetisk liten bok för de yngsta som även med hjälp av sitt filosofiska tankegods passar lite äldre barn ... Tanken svindlar och diskussionerna efteråt är långa." SvD

Samtidigt här är samtidigt där,

saker händer i samma sekund.

Samtidigt som Alle Boman blir kär,

ger Anneli mat till sin hund.

I Samtidigt som bjuder Lisen Adbåge på en färgsprakande berättelse om det svindlande i tanken på hur nuet pågår överallt, samtidigt.

Lisen Adbåge är författare och bilderbokskonstnär. På Natur & Kultur har hon bland annat gett ut Stor-Emma och böckerna om Koko och Bosse. 2016 utkom Halsen rapar hjärtat slår - rim för 0-100 år, ett samarbete med tvillingsystern Emma Adbåge. De tilldelades Lennart Hellsing-priset i februari 2017.

"Samtidigt som är både en bilderbok, en tankebok och en dikt som vidgar vyerna för läsaren. Lisen Adbåge har skapat ett konstverk som visar på det fascinerande att varje ögonblick innehåller "allting", det vill säga att det samtidigt sker olika saker på olika platser för olika människor i det vi kallar just nu. /.../ Det är både allvar och skoj, stort och smått. Det är en magisk och vacker bok på Adbåges egensinniga vis." Åsa Österlöf, BTJ

"En poetisk liten bok för de yngsta som även med hjälp av sitt filosofiska tankegods passar lite äldre barn ... Tanken svindlar och diskussionerna efteråt är långa." Erika Hallhagen, SvD


"I Samtidigt som landar rimmen långsamt och mjukt medan bilder och text påminner om hur mycket i världen som händer samtidigt. Hur stort och smått samsas i tid och rum och hur vi alla lever tillsammans." Eva Emmelin, Norra Skåne


"Varje scen är en blixtbelysning av ett liv, en situation, en relation som läsaren får inblick i igenom de färgstarka, naivistiska bilderna i krita och akvarell."
Cecilia Nelson, Göteborgs-Posten

"Samtidigt som är en färgstark och vardagstrevlig berättelse om nuet."
Synneve Hagström, Miljömagasinet


Ett konstverk som visar på det fascinerande att varje ögonblick innehåller "allting", det vill säga att det samtidigt sker olika saker på olika platser för olika människor i det vi kallar just nu. Det är både allvar och skoj, stort och smått. Det är en magisk och vacker bok på Adbåges egensinniga vis.
Åsa Österlöf, BTJ
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Samtidigt som
  2. +
  3. Världens coolaste djur enligt Julia

De som köpt den här boken har ofta också köpt Världens coolaste djur enligt Julia av Julia Wiberg (inbunden).

Köp båda 2 för 188 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Samtidigt som. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Helt underbar bok!
    Jan Berglund, 15 februari 2022

    Underfundiga texten som inbjuder till funderingar. Fina och vackra, tydliga och humoristiska bilder. Som förskollärare ingår boken bland mina tio bästa.

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Lisen Adbåge