Fler böcker inom
Format
Häftad (Danskt band)
Språk
Svenska
Antal sidor
199
Utgivningsdatum
2016-04-04
Upplaga
1
Förlag
Natur & Kultur Akademisk
Översättare
Elisabet Fredholm
Medarbetare
Ekström, Catharina (form)
Illustratör/Fotograf
Anna Hild
Dimensioner
210 x 155 x 15 mm
Vikt
355 g
SAB
Em.01
ISBN
9789127146471
Se barnet inifrån : att arbeta med anknytning i förskolan (häftad)

Se barnet inifrån : att arbeta med anknytning i förskolan

(3 röster)
Häftad Svenska, 2016-04-04
329
  • Skickas inom 2-5 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Se barnet inifrån riktar sig till dig som är verksam inom förskolan eller som går förskollärarutbildningen. Barn behöver varma och inkännande vuxna runtomkring sig för att själva utvecklas till trygga individer. För de allra flesta barn är föräldrar eller vårdnadshavare de främsta anknytningspersonerna, men du som förskolelärare kommer ofta på en klar andraplats.

Med hjälp av anknytningsteori och den så kallade Trygghetscirkeln förklarar Brandtztæg, Torsteinson och Øiestad hur man i förskolan kan komplettera den trygghet barn får av sina föräldrar under den viktiga förskoletiden. Se barnet inifrån - att arbeta med anknytning i förskolan ger värdefull kunskap om barns psykiska hälsa, anknytning och känsloreglering.

Boken har ett mycket bra upplägg och den är lätt att ta till sig med många exempel från förskolans vardag. Litteraturen om förskolan domineras av ett lärandeperspektiv idag och det är befriande att läsa denna viktiga bok om barnens socioemotionella utveckling och behov. Det är en bok som får pedagogen att stanna upp och reflektera och som ger näring åt ett förhållningssätt som blir gynnsamt för barnets utveckling både kognitivt och socialt.

Ulf Mårtensson, BTJ-häftet nr 12, 2016
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Se barnet inifrån : att arbeta med anknytning i förskolan
  2. +
  3. Digitalt meningsskapande i förskolan

De som köpt den här boken har ofta också köpt Digitalt meningsskapande i förskolan av Erika Kyrk Seger, Elza Dunkels, Emma Lewis, Sara Hvit Lindstrand, Lena O Magnusson (häftad).

Köp båda 2 för 639 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av författarna

  • Feedback

    Guro Øiestad

    Positiv feedback tar fram människors resurser och vilja att utvecklas, stärker både individen och gruppgemenskapen, och är därmed ett redskap som alla - inte minst chefer - ivrigt bör använda sig av.