Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
281
Utgivningsdatum
2016-09-01
Upplaga
1
Förlag
Natur & Kultur Akademisk
Medarbetare
Lagercrantz, Hugo (förf.) / Persson, Sven (förf.) / Eidevald, Christian (förf.) / Jonsdottir, Fanny (förf.) / Ljungberg, Caroline (förf.) / Halldén, Gunilla (förf.) / Josefson, Mie (förf.) / Balldin, Jutta (förf.) / Hagström, Birthe (förf.) / Lorvik Waterhouse, Ann-Hege (förf.) / Aspelin, Jonas (för
Dimensioner
235 x 160 x 23 mm
Vikt
657 g
SAB
Ea
ISBN
9789127147072

Omsorg i en förskola på vetenskaplig grund

(8 röster)  |  Läs 1 recension
Inbunden,  Svenska, 2016-09-01
417
  • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Omsorg i en förskola på vetenskaplig grund ingår i en serie förskolelitteratur. Omsorg är grundläggande i förskolans pedagogik och en viktig sida av alla mänskliga relationer. Den ska enligt läroplanen prägla verksamheten, och barn i förskolan ska erbjudas en trygg omsorg.

Omsorg är också en viktig del i kunskapsrepertoaren hos dem som arbetar i förskolan, en kunskap som ofta förblir "tyst" och svår att dela och utveckla utan ett gemensamt språk för det man gör.

I boken Omsorg i en förskola på vetenskaplig grund utforskas omsorg i förskolan som fenomen och begrepp ur olika perspektiv. Här ges både nya kunskaper och ett bidrag till förskolans professionella språk för arbete med omsorg.

Boken vänder sig både till studerande på förskollärarutbildningar och till verksamma pedagoger i förskolan.

Boken ger viktig inspiration till hur förskolan förhåller sig till omsorg kontra det kunskapsuppdrag som man har idag. Begreppet "educare" eller "lärande omsorg" blir väl belyst och de olika ingångarna i ämnet vidgar det pedagogiska fokuset. För den eller de pedagoger som vill ha en grund för mer strukturerad omsorg med koppling till lärande och undervisning är detta en utmärkt och viktig bok.

Ulf Mårtensson, BTJ-häftet nr 24, 2016
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Omsorg i en förskola på vetenskaplig grund
  2. +
  3. Att undervisa barn i förskolan

De som köpt den här boken har ofta också köpt Att undervisa barn i förskolan av Elisabet Doverborg, Niklas Pramling, Ingrid Pramling Samuelsson (häftad).

Köp båda 2 för 693 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Omsorg i en förskola på vetenskaplig grund. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Ellen
    Ellen Persson, 30 januari 2018

    Boken kom väldigt snabbt. Det är dock en rätt så dyr bok, men man får lite rabatt för mecenat och sen var det fri frakt :)

Visa alla 1 recensioner