Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
198
Utgivningsdatum
2015-11-10
Upplaga
1
Förlag
Natur & Kultur Allmänlitt.
Medarbetare
Acedo, Sara R. (form)
Illustratör/Fotograf
Stina Wirsén
Dimensioner
198 x 140 x 20 mm
Vikt
387 g
SAB
D
ISBN
9789127147232
Allvarligt talat (inbunden)

Allvarligt talat

(21 röster)  |  Läs 3 recensioner
Inbunden,  Svenska, 2015-11-10
189
 • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
 • Fri frakt över 199 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 2 format & utgåvor
I två omgångar har Lena Andersson deltagit i Sveriges Radios programserie Allvarligt talat, och tillsammans med P O Enquist respektive Horace Engdahl svarat på lyssnarnas existentiella frågor. Bland annat om hur man bör förhålla sig till döden, om huruvida man måste älska sina föräldrar och om potatisen är en varelse eller inte. Denna bok innehåller Lena Anderssons alla svar. Det är tankeväckande, stärkande och roande läsning. För illustrationerna svarar Stina Wirsén.

"Det är olyckligt om sådana frågor fastnar i terapirummen eller predikstolarna, och om man genom att inte ta sig an dem i offentligheten underblåser idéer om att somligt är så svårt och omöjligt att påstå något om att vi gör bäst i att låta bli. Att förnuftet inte för oss fram till visshet och absolut förståelse betyder inte att vi bara ska följa känslan, odla den intellektuella lättjan eller bejaka dunklet och mystiken."
Ur Lena Anderssons förord
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Allvarligt talat
 2. +
 3. Spårvagnsresor med Mr Hume

De som köpt den här boken har ofta också köpt Spårvagnsresor med Mr Hume av Horace Engdahl (inbunden).

Köp båda 2 för 428 kr

Kundrecensioner

Det finns 3 recensioner av Allvarligt talat. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Makallöst fängslande och tänkvärt.
  Hans Nilsson, 7 februari 2016

  Påminner mig om Gamla Testamentets Predikaren som skrevs för tretusen år sedan. Boken är en modern kortvariant. Man får på något sätt en ny dimension och infallsvinklar på livet och varandet.

 2. En bok som tål att läsas med jämna mellanrum
  Björg Karin Kverneng (Stockholm), 13 januari 2016

  Jag är fascinerad över hur författaren lyckas utveckla svar, reflektioner och nya frågeställningar av ytligt sett enkla frågor.
  Boken är lättlest; några frågor åt gången, ger näring till själen och intellektet; samtidigt som Lenas babuschka behöver läsas flera gånger innan jag kan ta in alla nyanser och lager i hennes spänstiga tankegångar.

 3. Nu fick hjärnan arbeta...
  Tore Lennart Bryneholt, 30 december 2015

  jag har läst Lena Andersson tidigare. Följer henne även i pressen. Bokens titel gjorde mig nyfiken och därför beställde jag den. Och...det va inget jag ångrade. Varje lilla kapitel satte igång mina tankar, mer än vad som annars sker vi läsning. Allvarligt talat gör verkligen skäl för namnet och har en djuphet som stämmer till eftertanke och lite till.
  En bra stund efter det jag lagt boken åt sidan fortsätter tankeverksamheten. En del av hennes tankar är helt nya för mig, medan andra är ... Läs hela recensionen

Visa alla 3 recensioner

Fler böcker av Lena Andersson