Stål (ljudbok)
Fler böcker inom
Format
Ljudbok
Filformat
Ljudbok, MP3 (5-minutersspår) (291.6 MB)
Språk
Svenska
Inläsare
Gunilla Leining
Utgivningsdatum
2015-11-24
Upplaga
1
Förlag
Natur & Kultur
Översättare
Johanna Hedenberg
ISBN
9789127147379

Stål Ljudbok

(13 röster)  |   Läs 2 recensioner
Ljudbok,  Svenska, 2015-11-24

Styckköp

169
Billigast på PriceRunner

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Finns även som
Visa alla 4 format & utgåvor
De bästa vännerna Anna och Francesca växer upp i ett nedslitet bostadskomplex i den toskanska kuststaden Piombino. I horisonten skymtar Elba, men på Via Stalingrado är det kring stålverket livet rör sig. Flickorna är tretton år, på väg att ta steget in i vuxenvärlden och är heta föremål för männens och pojkarnas blickar. De är prinsessor i ett fallfärdigt kungadöme och drömmer om ett liv tillsammans långt borta från föräldrarna och stålverket. Anna har stora planer för sitt liv, hon ska läsa vidare och bli domare eller politiker. Francesca drömmer om att bli velina, att jobba på tv eller bli modell.

Stål är en gripande skildring av två unga flickors vänskap och hur de tillsammans möter omgivningens krav och förväntningar. Samtidigt ger romanen en storslagen nutidsbild av livet på Italiens baksida
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Stål. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Lysande!
  -, 15 april 2021

  Fenomenalt socialrealistiskt porträtt av ett samhälle med industrin i bakgrunden och människorna som lever däri, med alla sina ekonomiska och sociala problem, drogmissbruk, låga ambitioner och en tragisk kvinnosyn. Den känns äkta. Det är så det är tänker jag. För jävligt. Men så bra beskrivet och det känns som att jag kommit den italienska underklassen lite närmare.

 2. Ofullständig
  Sofia, 26 juni 2020

  Det gäller främst slutet, varför var det nödvändigt? Och det kändes som det gick för lätt på slutet.
  Sen all sexism, om man är medveten om sexistiska strukturer är boken bra exempel på det men jag undrar hur främst kvinnors tankar går runt kvinnors framställning i boken. Ibland känns det som boken är skriven av en man.

Visa alla 2 recensioner

Fler böcker av Silvia Avallone