Format
Häftad (Danskt band)
Språk
Svenska
Antal sidor
216
Utgivningsdatum
2016-07-02
Upplaga
2
Förlag
Natur & Kultur Akademisk
Medarbetare
Paulsrud, Lars (form) / Svedberg, Maria (form)
Dimensioner
210 x 140 x 15 mm
Vikt
290 g
SAB
Ohjh
ISBN
9789127147461
Vad är queer? (häftad)

Vad är queer?

(10 röster)  |  Läs 1 recension
Häftad Svenska, 2016-07-02
306
  • Fåtal ex i lager. Skickas inom 1-2 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Finns även som
Visa alla 2 format & utgåvor
Efter att ha läst den här boken kommer du inte att se på världen på samma sätt igen. Queer ger redskap att ifrågasätta det vi upplever som naturligt och självklart, vare sig det handlar om genus, sexualitet eller så kallad normalitet.

Frågor som rör lhbtq-personer har på många sätt tagit steget från barrikaderna in i den etablerade offentligheten. Lagar har ändrats så att samkönade par kan gifta sig, personer som genomgår könsbekräftande kirurgi avkrävs inte längre sterilisering och lesbiska par har tillgång till insemination och assisterad befruktning. Samtidigt kvarstår stigmatisering och utanförskap. Vad är egentligen queeri dagens Sverige?

Fanny Ambjörnsson har nu uppdaterat sin lättillgängliga introduktion i ämnet. Utifrån vardagsförankrade exempel beskriver hon rörelsens politiska bakgrund, dess teoribildning och den samtida queeraktivismen. Framför allt visar hon att queer är djupt samhällsrelevant.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Vad är queer?
  2. +
  3. Genus

De som köpt den här boken har ofta också köpt Genus av Mia Eriksson, Lucas Gottzén (häftad).

Köp båda 2 för 561 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Vad är queer?. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Absolut läsvärd!
    Rebecca, 11 april 2020

    Tog en kurs med genusvetenskap, och denna var definitivt en favorit! Boken är välskriven, innehåller intressanta studier från Ambjörnsson, många olika områden inom genus (också sexualitet) och många begrepp och teorier som allmänheten (i allmänhet) inte känner till. Om du vill börja läsa om genus är Vad är queer? en bra bok att börja med!

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Fanny Ambjörnsson