Format
Häftad (Flexband)
Språk
Svenska
Antal sidor
319
Utgivningsdatum
2017-01-11
Upplaga
1
Förlag
Natur & Kultur Akademisk
Medarbetare
Ulaner, Maria (form)
Illustratör/Fotograf
Airi Iliste
Dimensioner
20 x 210 x 130 mm
Vikt
515 g
SAB
Do
ISBN
9789127147478

Tid att leva : ett tioveckors program för stresshantering med ACT och medveten närvaro

(42 röster)  |   Läs 10 recensioner
Häftad,  Svenska, 2017-01-11
289
Billigast på PriceRunner
 • Skickas från oss imorgon
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
I perioder är det naturligt att vara rejält stressad och vi är byggda för att klara det. Stress är något som varierar i livet, från lite till mycket, och hur stressad man än är kan man inte »bli galen« av stress.

Men om det som var tänkt att bara vara en period istället övergår till något långvarigt säger till sist kroppen eller huvudet ifrån. Stress har blivit en del av vår vardag och stressrelaterad ohälsa är idag den vanligaste orsaken till långtidssjukskrivning.

När kraven är många i livet kan vi ibland tappa riktningen och börja prioritera »borden« och »måsten«. Vi kanske minskar kontakten med vänner och familj och får mindre tid till att göra kreativa och roliga saker. Det finns risk att vi dränerar oss själva på energi och missar tillfällen för återhämtning.

Tid att leva hjälper dig som har problem med stress att återta kontrollen över ditt liv. Du kommer att få hjälp med att hantera den ofrånkomliga stressen som är en del av livet - och att förändra den stress som är möjlig att göra någonting åt.

Boken är upplagd som ett program som du kan följa vecka för vecka och som ger ökad förståelse om vad stress är och hur man kan hantera den.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Tid att leva : ett tioveckors program för stresshantering med ACT och medveten närvaro
 2. +
 3. ACT helt enkelt : En introduktion till Acceptance and Commitment Therapy (2:a utgåvan)

De som köpt den här boken har ofta också köpt ACT helt enkelt : En introduktion till Acceptan... av Russ Harris (häftad).

Köp båda 2 för 697 kr

Kundrecensioner

Det finns 10 recensioner av Tid att leva : ett tioveckors program för stresshantering med ACT och medveten närvaro. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Boken hjälper och gör skillnad!
  Sarine Blanck, 12 juni 2024

  Otroligt bra upplagd! Följer man bokens upplägg med tålamod så märker man snart effekten av de små förändringar som man lär sig att tillämpa i vardagslivet genom övningarna i boken.
  Rekommenderar!!

 2. Rekommenderar!!
  Stina P, 6 november 2023

  Tycker att alla borde läsa den här. Fler borde anamma de verktyg act och KBT lär ut. Det är hyfs, det gör livet lättare och det är helt enkelt så bra mot stress

 3. Rekommenderar 100%
  Walat Abosh, 23 februari 2021

  Jag köpte denna bok för jag blev rekommenderad. Jag är så glad att jag har den för den förklarar ju en hel del som man behöver och förstår meningen med livet, tiden och glädjen av det vi har utan stress.

 4. Rekomenderas varmt
  Jacqueline Olivera, 13 november 2018

  En bra guide för att tänka om ens egen livsstil och prioritera om vad som är viktig i våra nuvarande liv. Ingenting är omöjligt eller ristat i sten, att vilja förändra sig har ingen ålder, denna bok ger dig de grundstenar för hitta en balans i den dagliga liv

 5. Suverän självhjälpsbok om stress
  Jeffrey, 18 oktober 2018

  Författarna har gjort ett helt fantastiskt jobb med denna bok. Bra struktur, enkelt och välskrivet, mkt pedagogiskt upplagd och de fördjupande avsnitten är såååå bra sammanfattade av ett komplext område. I mitt jobb som leg.psykoterapeut inom företagshälsovården så använder jag regelbundet denna bok tillsammans med klienterna, vilka tycker att boken är mkt bra och att de kan återkomma till den när de märker att stressymtomen är tillbaka. På bokens hemsida hittar du mkt bra formulär, övningar.... Läs hela recensionen

 6. En av de bättre självhjälpsböckerna
  Maria, 22 september 2018

  Har läst många självhjälpsböcker och detta är en av de bättre. Lätt att läsa, ger många insikter och är väldigt "hands-on" med konkreta övningar. Har hjälp mig mycket i min rehabilitering för utmattningssyndrom.
  Alla övningar kanske inte har känts relevanta för mig men det tyder ju på att boken har en bredd som täcker upp flera olika problemområden.

 7. Mycket bra!
  Anita, 11 januari 2018

  Väldigt nyttig och bra bok. Med olika steg vecka för vecka får man lära sig hantera sin stress. Andningsövningarna i boken hjälper en att känna sin kropp.

 8. Välgjord självhjälp
  Grebo, 26 september 2017

  Den här boken är en fin hjälpreda i livets berg- och dalbana. Välskriven. Mycket uppgifter att göra och dokumentera, om man vill.

 9. Rekommenderas för både terapeut och patient
  Einar Palm , 16 september 2017

  Jag har arbetat inom både primärvård och nu företagshälsovård med personer med stressproblematik och använt boken både i stresshanteringskurser och i individsamtal - väldigt enkelt och bra beskrivet för de olika interventionerna där man med fördel kan ta enstaka avsnitt utifrån personens specifika problematik och arbeta utifrån. Rekommenderas varmt!

 10. Enkel och inspirerande
  Sylvia Winther, 15 september 2017

  Boken är fylld av mycket bra information och övningar. Man förstår enkelt hur man ska göra. Metoden och strategierna fungerar!!!

Visa alla 10 recensioner

Fler böcker av författarna