Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
175
Utgivningsdatum
2017-05-20
Upplaga
11
Förlag
Natur & Kultur Allmänlitt.
Medarbetare
Cramby, Jonas (foto) / Persson, Roland (foto)
Dimensioner
250 x 190 x 20 mm
Vikt
867 g
SAB
Qcaa
ISBN
9789127148055

Japansk grillning : Yakitori, yakiniku och koreansk BBQ

(32 röster)  |  Läs 4 recensioner
Inbunden,  Svenska, 2017-05-20
249
 • Skickas från oss imorgon
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Begränsad upplaga! Första upplagan har en öppen bindning med grön tråd. Upplagorna därefter har ett normalt utförande.


"Jag vill äta ALLT i den boken. Jonas har verkligen tagit grillningen till en ny högnivå."

Allt om Mat

Ingen annan grillning ger lika mycket resultat för lika lite ansträngning som den japanska. Tillbehören och såserna tar minuter att förbereda och köttet sekunder att grilla. De små bordsgrillarna är enkla, portabla och så billiga att vem som helst kan tillaga festmåltider i parker, på balkonger eller till och med inomhus.

Det är även ett oerhört socialt sätt att äta. Alla hjälps åt, man sträcker sig efter tillbehör, pratar, plockar och dricker i timmar tills man är så full av skratt, och blaskig iskall lager, att man måste hålla sig i golvet för att inte trilla av.

Men japansk grillning handlar inte bara om maten, det är också en mindfulnessövning. Råvaror, porslin och verktyg väljs med omsorg och något så enkelt som en bit kyckling, lite salt och eld kan med hjälp av lite övning, rätt teknik och att vara totalt engagerad i nuet transformeras till något sublimt.

Jonas Cramby är matskribent i bland annat Café Magazine och Metro. Han har gett ut fyra mycket hyllade kokböcker: Texmex från grunden, Texas BBQ, Mackor och Taco loco. Böckerna har getts ut i flera länder över hela världen.

"Jonas Cramby prickar av nästa matlagningstrend."
Umeå Tidning

"Kul, inspirerande och säkert mycket gott."
Buffé

"Jonas Cramby slår ett slag för enkel men kvalitativ grillning."
Allt om Vin

"I Jonas Crambys nya bok Japansk grillning står allt du behöver veta för att lyckas."
Lantliv


"Det märks att det är en erfaren skribent som med penna och svett skapat boken. Sida efter sida slungas läsaren mellan enastående bilder, informativa stycken och framför allt: främmande - men mycket inspirerande recept."
Dalarnas Tidning


"Häftig och inspirerande matkonstbok för såväl mat- som grillnördar. Boken är mer än en vanlig kokbok, det är en studie i ett sätt att leva och äta som verkligen inspirerar till sköna grillkvällar i goda vänners lag."
I Form


"Glöm villaträdgårdarnas maffiga statussymboler och de senaste åren allt större köttstycken. När du grillar japanskt är det enkla, portabla grillar som gäller. Så enkla att vem som helst kan tillaga en festmåltid."
Allt om Mat


"Japansk grillning av Jonas Cramby tar den matintresserade till andra sidan klotet, därman grillar gott med lite ansträngning. Förutom recept på koreansk bbq, yakitori, yakiniku och izakaya lär man sig konsten att grilla som en i mindfullness."
Blekinge Läns Tidning

Boken är mer än en vanlig kokbok, det är en studie i ett sätt att leva och äta som verkligen inspirerar till sköna grillkvällar i goda vänners lag.
I Form
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Japansk grillning : Yakitori, yakiniku och koreansk BBQ
 2. +
 3. Americana

De som köpt den här boken har ofta också köpt Americana av Jonas Cramby (inbunden).

Köp båda 2 för 499 kr

Kundrecensioner

Det finns 4 recensioner av Japansk grillning : Yakitori, yakiniku och koreansk BBQ. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. En bra introduktion till Japansk och Asiatisk bord
  Frank Troberg, 12 januari 2021

  En bra introduktion till Japansk och Asiatisk bord. Fina bilder och utförliga recept. Författaren är lite för dryg i språket för min smak

 2. Trevlig bok
  Per Edlund, 13 augusti 2017

  En mycket trevlig bok med inspirerande recept, texter, bilder och formgivning som jag kan rekommendera om man är intresserad av asiatisk matkultur och grillad mat. Jonas skriver på ett personligt, kunnigt och inspirerat sätt men väljer att använda sig av en del slanguttryck som, enligt min mening, inte alltid är en tillgång för texten.

 3. Cramby gör det igen
  Duva, 4 juli 2017

  Hur bra som helst, inte bara japanskt utan även koreanskt. Många underbara enkla recept för proffs o amatörer. Tror det blir till att grilla en hel del olika sorters spett i sommar

 4. Mat med smak och konst
  Sten-Åke Lindahl, 14 juni 2017

  Grillad mat blir sällan enformig. Riskerna med den oberäkneliga elden finns alltid.
  Det blir därför en konst att behärska den. Denna lilla bok lär ut en minimalistisk variant, där inte bara mästaren kan njuta av resultaten.

Visa alla 4 recensioner

Fler böcker av Jonas Cramby