Butcher's crossing (pocket)
Fler böcker inom
Format
Pocket
Språk
Svenska
Antal sidor
331
Utgivningsdatum
2016-05-05
Upplaga
1
Förlag
Natur & Kultur Allmänlitteratur
Översättare
Eva Johansson
Originaltitel
Butcher's Crossing
Medarbetare
Lindblad, Niklas (form)
Dimensioner
176 x 108 x 18 mm
Vikt
187 g
SAB
Hce
ISBN
9789127148741

Butcher's crossing

(40 röster)  |  Läs 5 recensioner
Pocket,  Svenska, 2016-05-05
79
 • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 4 format & utgåvor
"Det är inte varje år man läser en bok som är så perfekt genomförd att man själv nästan försvinner, glömmer sin omgivning ... Butcher"s Crossing är en sådan bok."
- NRC Handelsblad

"Kärv och obarmhärtig, men samtidigt dämpad i tonen, banade den väg för Cormac McCarthy. Det var kanske den första och bästa romanen som skrev västerns historia på ett nytt sätt"
- The New York Times Book Review

Det är 1870-tal, och Will Andrews, som studerar vid det prestigefyllda Harvard, hoppar av universitetet för att "go west". Han längtar efter vidderna och den öppna himlen, att lära sig något som inte står i böcker. Han hamnar i det lilla samhället Butcher"s Crossing - knappt mer än en gata med en saloon och några hus, mitt ute i ingenstans i Kansas. Där får han höra om de jättelika buffelhjordar som bara väntar på att skjutas av och föra med sig svindlande rikedomar när pälsarna sålts.
En expedition bildas, Will satsar allt han har och männen ger sig av för att kämpa mot ökenhetta och vinterköld, med hopp om att återvända i triumf. Ett hopp som sätts på svårare prov än de kunnat ana.

John Williams (1922-1994) hör till de senaste årens verkliga litterära sensationer. Från att ha varit i det närmaste bortglömd som författare utom av ett fåtal beundrare, har han blivit ett av de mest spridda författarskapen i Europa. Enbart i Holland har hans roman Stoner sålt i en kvarts miljon exemplar, och den blev en av förra årets mest omtalade och lästa böcker i Sverige.
Butcher"s Crossing är John Williams andra roman och kom ut 1960, fem år före Stoner.
Williams gav ut två diktsamlingar och fyra romaner: Nothing But the Night, Butcher"s Crossing, Stoner och Augustus, för vilken han tilldelades National Book Award 1973.

"Butcher"s Crossing sjunger i en annan tonart, men bättre, samma dämpade sång som Stoner."
- de Volkskrant

"Butcher"s Crossing, utgiven 1960 och Williams första mogna roman, är långt ifrån Stoner vad gäller tid och plats. Det är också möjligen en bättre roman. [...] En västern är kanske inte något du vanligtvis skulle läsa. Jag själv gör det inte [...] Men genom att renodla berättelsens beståndsdelar till en exakt återgivelse av de enskilda händelserna, har Williams skapat något tidlöst och stort."
- Nicholas Lezard, The Guardian

"En av de finaste böcker som skrivits om den gäckande västern [...] Det är en elegant och brutal historia om män som blir förvildade av ensamhet."
- Time Out New York

"Butcher"s Crossing demonterar myten om västern, och blottlägger en skräckhistoria om allt det slit det innebär att enbart överleva [...] den moraliska kritiken ligger i språkets exakthet, Williams numera berömda enkla och eleganta prosa."
- Bret Easton Ellis, The Guardian

"Stoner visade oss en författare som skrivit en stor bok. För oss som inte redan visste det: Butcher"s Crossing visar att John Williams är mer än så: en bortglömd författare, men tveklöst också en stor författare."
- Archie Bland, The Independent

Översättning: Eva Johansson
Förord av Kristoffer Leandoer
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Butcher's crossing
 2. +
 3. Augustus

De som köpt den här boken har ofta också köpt Augustus av John Williams (pocket).

Köp båda 2 för 158 kr

Kundrecensioner

Det finns 5 recensioner av Butcher's crossing. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Mycket intressant och välskrivet
  Agneta Maria, 26 oktober 2020

  Trots ämnet, lite udda, är det en fantastisk bok som man aldrig vill ska ta slut. Dessutom skriver John Williams så otroligt intressant och bra trots att han inte behöver 500-600 sidor för att fånga sin publik.

 2. Sortfel?
  Sven Barry Vikström, 21 april 2017

  En mycket intressant bok. Skulle vara kul att få originalboken då jag tror att det finns en del översättningsfel! Men jag kommer nog inte att göra något åt detta på mycket lång tid.

 3. Simpel westernhistoria
  Digilo, 20 oktober 2016

  En ordinär westernhistoria,som inte lämnar något avtryck hos mej.Att vara en känd författare innebär inte alltid att alla litterära verk är bra.

 4. Såååååå bra!!
  lena borgström, 7 augusti 2016

  Det var som att från sida ett vara ett med handlingen. Har aldrig tidigare läst en bok där det kändes i kroppen att jag ' var där ' hela tiden. Sträckläste och man håller liksom andan och bara måste vidare! Mästerligt att kunna skriva så här!

 5. "Bufflig" kvalitetslitteratur!
  Storläsar'n (Umeå), 21 juli 2016

  En fascinerande och tänkvärd historia som utspelar sig i en miljö man ju kommit i ytlig kontakt med via västernfilmer, men som betydligt mera sällan förekommer i romanform. Så fort man börjar läsa känner man att man är i mycket kompetenta händer. Lättläst OCH god (kanske rent av stor!) litteratur på en och samma gång - en kombination man ju inte hittar varje dag.

Visa alla 5 recensioner

Fler böcker av John Williams