Avd. för grubblerier (ljudbok)
Fler böcker inom
Format
Ljudbok
Filformat
Ljudbok, MP3 (5-minutersspår) (100.0 MB)
Språk
Svenska
Inläsare
Odille Nunes
Utgivningsdatum
2016-02-10
Upplaga
1
Förlag
Natur & Kultur
Översättare
Alva Dahl
ISBN
9789127148871

Avd. för grubblerier Ljudbok

(1 röst)
Ljudbok,  Svenska, 2016-02-10

Styckköp

169

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Finns även som
Visa alla 3 format & utgåvor
Avd. för grubblerier är en roman om ett äktenskap och om det svåra i att hålla fast vid varandra när livet inte blev som man föreställt sig. Berättaren i Jenny Offills lyriska, sorgsna och roliga roman är en författare som överrumplades av kärleken i vuxen ålder. Ett giftermål, ett kolikbarn och en inställd roman senare har de första årens intensitet ersatts av avstånd. Maken har en affär med en yngre kvinna och nu befinner sig hustrun på en annan plats, undrande och ensam.
Avd. för grubblerier är den avsändaradress som makarna brukade använda i sina brev till varandra. Nu grubblar hustrun över vad som har fört dem hit.

Med humor, ett gnistrande bildspråk och sällsam skärpa berättar Offill en rafflande äktenskapsroman som verkar långsamt och kraftfullt. Längs vägen åkallar hon Kafka, Rilke, ryska kosmonauter och stoikerna, och fångar ett livs alla skiftningar mellan mörker och ljus.

Jenny Offill är författare till Last Things (1999) och Avd. för grubblerier ("Dept. of Speculation" 2014), som blev utnämnd till en av årets bästa böcker av mer än 20 publikationer, däribland New York Times. Romanen blev hennes internationella genombrott. Hon bor i New York där hon undervisar i skrivande vid Columbiauniversitetet.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Jenny Offill