Hakkorset och halvmånen (pocket)
Fler böcker inom
Format
Pocket
Språk
Svenska
Antal sidor
494
Utgivningsdatum
2016-09-15
Upplaga
1
Förlag
Natur & Kultur Allmänlitteratur
Medarbetare
Persson, Richard (form)
Dimensioner
179 x 110 x 27 mm
Vikt
281 g
SAB
Koa
ISBN
9789127149717
Hakkorset och halvmånen (pocket)

Hakkorset och halvmånen

(8 röster)
Pocket Svenska, 2016-09-15
59
  • Skickas inom 3-6 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Kan levereras innan julafton!
Finns även som
Visa alla 1 format & utgåvor
Bara några år efter andra världskriget samlades nazister och o fficerare från Wehrmacht i Egypten och Syrien. Deras gemensamma mål: att utplåna Israel.

Bland dem fanns Wilhelm Fahrmbacher, tysk general och misstänkt krigsförbrytare. Han organiserade en grupp bestående av omkring - tyska militära rådgivare, allt från gamla generaler till unga o fficerare, som skulle uppdatera de egyptiska styrkorna över hela linjen.

Mellanöstern blev ett viktigt flyktmål för nazistiska krigsförbrytare. Fahrmbachers personliga arkiv och dokument från CIA och andra underrättelsetjänster kastar ljus över historien om nazisterna i Egypten och Syrien.

Niclas Sennerteg är författare och journalist. Han har gett ut en rad kritikerrosade böcker: Stalins hämnd. Röda armén i Tyskland 1944-1945 (2001), Warszawas bödel (2003), Ord som dödar (2010) och Göring - förhören 1945 (2011).

"En bok som är väl värd att läsa, inte minst för att den bidrar till att begripliggöra dagens situation."
Anders Q Björkman, Svenska Dagbladet

"Historien erbjuder så många rum och oanade aspekter att vi aldrig blir färdiga med den. Journalisten och författaren Niclas Sennerteg öppnar dörren till ett nytt sådant rum då han skildrar Mellanöstern i efterkrigstiden i ljuset av de tyska militärer som tog sig dit, på flykt undan rättvisan eller i sökandet efter en säker ekonomisk bas.... Vi tror oss ofta veta något om historien men förbiser okända rum och händelser. Niclas Sennerteg vidgar bilden på ett i dag oerhört viktigt sätt."
Jakob Carlander, Corren

"Hakkorset och halvmånen är den grundligaste och mest kunniga skildring jag har läst om detta svåra och fortfarande känsliga ämne - och jag har tagit mig igenom en hel del märkliga böcker genom åren."
Crister Enander, Borås Tidning

Ur boken:
"En gråhårig engelsktalande herre iförd khakikläder i Sinaiöknen. Han hade lätt kunnat tas för en distingerad brittisk turist eller en vetenskapsman på rundresa i detta karga bibliska landskap, om det inte hade varit för hans kärva tyska accent och det koppel av höga egyptiska armé o fficerare som svassade efter honom. Varken berget där Moses sades ha fått stentavlorna av Gud eller det legendariska Katarinaklostret stod högst upp på agendan, så som brukligt var för de flesta Sinairesenärer. Framför allt riktades besökarens intresse mot de torra och ödsliga trakter som gränsade mot Egyptens ärkefiende Israel. Men där geologer och naturhistoriker skulle ha gjort observationer om hur jordskorpan med dess biosfär hade formats såg han helt andra saker: marschvägar, potentiella försvarsställningar och tänkbara anfallsriktningar."
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Hakkorset och halvmånen
  2. +
  3. Girig-Sverige : så blev folkhemmet ett paradis för de superrika

De som köpt den här boken har ofta också köpt Girig-Sverige : så blev folkhemmet ett paradis ... av Andreas Cervenka (inbunden).

Köp båda 2 för 268 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Niclas Sennerteg