Riktiga vikingar! (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Läsålder
9-12 år
Antal sidor
83
Utgivningsdatum
2017-05-06
Upplaga
1
Förlag
Natur & Kultur Allmänlitt.
Medarbetare
Svedberg, Maria (form)
Illustratör/Fotograf
Jonna Björnstjerna
Dimensioner
216 x 174 x 12 mm
Vikt
370 g
SAB
uKb.2
ISBN
9789127150508

Riktiga vikingar!

(3 röster)  |  Läs 1 recension
Inbunden,  Svenska, 2017-05-06
169
  • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
"En mycket fin bok fylld av både humor och sakkunskap. Den ger inte enbart en uppdaterad bild av vikingen utan även en bra ingång för den som ännu inte bekantat sig med vikingatiden." Historievärlden, Bo Eriksson, redaktör på Historisk tidskrift

Alla vet väl hur en riktig viking ser ut? Men den bild vi har av vikingatiden bygger till stor del på spännande historier skrivna på 1800-talet. Där framställdes vikingarna som äventyrliga hjältar. Levde det inga andra människor på den tiden? Var alla stora, skäggiga muskelknuttar som roffade åt sig det som var andras?

Bengt-Erik Engholm nyanserar bilden av vikingar och låter kvinnor, barn, samer och andra nordbor också få plats. Lekfullt och målande om nordbornas resor, samernas nåjder, månadernas namn och människor med makt. Boken är rikt illustrerad av Jonna Björnstjerna, som med stor humor och inkänning gör det här till lustfylld läsning utöver det vanliga.

Bengt-Erik Engholm har skrivit flera uppskattade faktaböcker för barn. Fakirer tilldelades Bokjuryns pris för bästa faktabok 2010. I samma serie finns även böckerna Fladdermöss, Skelett, Havsvidunder och Snor. 2016 utkom han tillsammans med illustratören Jojo Falk med den uppmärksammade faktabilderboken Löss.

Jonna Björnstjerna är illustratör och barnboksförfattare. För Natur & Kultur har hon tidigare illustrerat böckerna Den öde graven, Rida med döden och Vålnaden på vinden, skrivna av Dan Höjer, samt böckerna om Karla Brottare av Anders Sparring.

"En mycket fin bok fylld av både humor och sakkunskap. Den ger inte enbart en uppdaterad bild av vikingen utan även en bra ingång för den som ännu inte bekantat sig med vikingatiden." Bo Eriksson, Historisk Tidskrift

"Här snappar han åter upp barns intresse för ekivoka ting och gör rolig och verklig kunskap av det. Han använder en lättsam ton, lite som om barn själva berättat, och får hjälp av Jonna Björnstjernas skojiga teckningar som också bär drag av barns tecknande." Susanne Holmlund, Ljusnan

"En fakta-tät och lättsam berättelse." Lena Kjersén-Edman, Västerbottens-Kuriren

"Det är en imponerande bredd i en så liten och kompakt bok som är föredömlig i hur man kan berätta om historia för barn." Henrik Höjer, Populär Arkeologi

"Det här är en fantastisk bok för alla som vill lära sig mer om vikingar på ett jättelätt och roligt sätt!" Vikingaliv

En mycket fin bok fylld av både humor och sakkunskap. Den ger inte enbart en uppdaterad bild av vikingen utan även en bra ingång för den som ännu inte bekantat sig med vikingatiden.
Bo Eriksson, Hitorisk Tidskrift
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Riktiga vikingar!
  2. +
  3. Från apa till sapiens : mänsklighetens historia

De som köpt den här boken har ofta också köpt Från apa till sapiens : mänsklighetens historia av Bengt-Erik Engholm (inbunden).

Köp båda 2 för 338 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Riktiga vikingar!. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Vikingarna
    Maylis Hauer, 24 maj 2022

    Lättläst bok för mitt barnbarn. Kanske ger det en vilja att göra en båtresa till Birka för mer lärdom om våra förfäder.

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Bengt-Erik Engholm