Born to run (ljudbok)
Fler böcker inom
Format
Ljudbok
Filformat
Ljudbok, MP3 (5-minutersspår) (590.2 MB)
Språk
Svenska
Inläsare
Figge Norling
Utgivningsdatum
2016-09-27
Förlag
Natur & Kultur
Översättare
Erik MacQueen
ISBN
9789127150959
Born to run (ljudbok)

Born to run Ljudbok

(10 röster)  |  Läs 1 recension
Ljudbok,  Svenska, 2016-09-27

Styckköp

129

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Finns även som
Visa alla 3 format & utgåvor
År 2009 stod Bruce Springsteen och E Street Band för underhållningen på Super Bowl. Upplevelsen var så omvälvande att Bruce bestämde sig för att skriva om den. Det var så denna personliga självbiografi tog sin början.

Under de senaste sju åren har Bruce Springsteen i hemlighet ägnat sig åt att skriva berättelsen om sitt liv och bjuder här på samma ärlighet, humor och originalitet som utmärker hans låtar.

Han beskriver den katolska uppväxten i Freehold i New Jersey, som väckte hans drömmar och ledde fram till ögonblicket han kallar Big Bang: att se Elvis Presleys debut på Ed Sullivan Show. Här skildrar han på ett levande sätt sin drivkraft att bli musiker, sina tidiga år som barbandskung i Asbury Park och E Street Bands tillkomst. Med stor öppenhet berättar han för första gången om de personliga motgångar som inspirerat hans främsta verk, och visar varför låten "Born to Run" har en djupare innebörd än de flesta känner till.

Born to Run är en ögonöppnare för alla som någonsin gillat Bruce Springsteen, men boken är mer än en legendarisk rockstjärnas memoarer. Det är en bok för knegare och drömmare, älskare och ensamvargar, konstnärer, galningar och alla som någonsin velat döpas i det heliga vatten vi kallar rock"n"roll.

Sällan har en artist berättat sin historia med en sådan kraft och spännvidd. I likhet med hans låtar - "Thunder Road", "Badlands", "Darkness on the Edge of Town", "The River", "Born in the USA", för att nämna några - är Bruce Springsteens självbiografi skriven med en unik låtskrivares poetiska skärpa och en reflekterande människas livserfarenhet.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Born to run. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. BrUUUce!
    Stefan Wittgren (Örebro), 1 maj 2023

    Som ett Springsteen-fan i 40 år med en 6 st konserter. Boken är förträfflig.

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Bruce Springsteen