Fler böcker inom
Format
Pocket
Språk
Svenska
Serie
Mona och Barbro (del 1)
Antal sidor
442
Utgivningsdatum
2017-04-05
Upplaga
2
Förlag
Natur & Kultur Allmänlitteratur
Dimensioner
105 x 23 x 20 mm
Vikt
254 g
SAB
Hc
ISBN
9789127151000

Världens vackraste man

(97 röster)  |   Läs 10 recensioner
Pocket,  Svenska, 2017-04-05
79
Billigast på PriceRunner
 • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 5 format & utgåvor
Systrarna Mona, pensionerad lärare, och Barbro, hemmafru, har inte mycket gemensamt trots att de vuxit upp i samma familj. Mona är präglad av mörka minnen, Barbro håller fast vid bilden av en lycklig barndom. De få gånger de träffas slutar nästan alltid i gräl och tårar. När Barbro föreslår att de ska åka på en charterresa till Mallorca för att lära känna varandra bättre följer Mona ytterst motvilligt med. Resan får oanade konsekvenser. Mellan dem kommer nämligen Världens Vackraste Man, en ytterst charmerande engelsman som är ägare till Alberts Hall, som tar Mona med storm och gör Barbro mycket misstänksam. Efter veckan på Mallorca är inte mycket sig likt i systrarnas liv.

Lena Ackebo har skrivit en tragikomisk berättelse full av insikt om mänskliga beteenden, vardagliga sorger och längtan efter något annat. Hennes förmåga att avlyssna samtal och ringa in personligheter är osviklig, och det gör Världens vackraste man inte bara till en mycket mänsklig historia om hur kärleken kan drabba en med full kraft när man minst anar det, utan också till en skarpsynt, rolig och rörande skildring av familjer i sönderfall.

Lena Ackebo är prisbelönt bildkonstnär och berättare. Sedan debuten i satirtidskriften Galago 1984 har hon givit ut tio tecknade album, de flesta med samhällskritiskt innehåll. Hon har också regelbundet medverkat i dagspressen och skrivit manus för SVT. Världens vackraste man är hennes första roman.

Romanen är en fullträff. Skoningslös och inkännande och helt på pricken i det där skaviga; irritationen på den andre i de små gesterna, minerna och orden. Dessutom en vacker historia om att livet kan förändras. Vilken debut!
Marie Eriksdotter i BTJ-häftet nr 8.

MMMM, en relationsroman som är varm, lyhörd och faktiskt ganska underbar
Jenny Lindh i M Magasin

"Ackebo skriver rappt och engagerande, med fingertoppskänsla för både dialog och dramaturgi. /.../ Om jag får tippa kan det här bli årets sommarläsning i hängmattan för dem som tröttnat på att plöja bästsäljare om ömkansvärda och lustiga gubbar i pensionsåldern."
Oline Stig, Tidningen Vi

Årets sommarläsning i hängmattan
Oline Stig, Tidningen Vi
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Världens vackraste man
 2. +
 3. Kära Barbro

De som köpt den här boken har ofta också köpt Kära Barbro av Lena Ackebo (pocket).

Köp båda 2 för 158 kr

Kundrecensioner

Det finns 10 recensioner av Världens vackraste man. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Långrandig och talspråk
  Eva, 5 september 2022

  Det är trevligt med en lättsam bok emellanåt men den här var inte lättsam. Två otroligt ängsliga, otrevliga, emotionellt okänsliga kvinnor och deras ensidiga kommunikation. Dessutom svårt att ta till mig en text som är skriven på talspråk - det blir snarare ett stopp vid varje felstavat ord än att det blir lättläst vilken möjligen var författarens avsikt.

 2. Trovärdiga och skickliga personbeskrvningar
  Kattis, 13 mars 2022

  I många böcker är karaktärerna orealistiska i negativ el positiv riktning. Bok 1-3 i denna serie har karaktärer med helt normala människor, med vanliga problem som man kan känna igen sig i, utan att böckerna blir tråkiga el upprepar sig. Fick boken rekommenderat av min bror och jag har även rekommenderat bok 1-3 till både män och kvinnor. Är lämplig att användas i bokcirklar eftersom karaktärerna och deras beteenden inbjuder till diskussioner. Det enda som förvånar mig att de triviala titlarn... Läs hela recensionen

 3. Världens vackraste man
  Lena Jonsson, 16 februari 2021

  Så otroligt bra! Välskriven, bra berättad vardaglig historia om två systrar på resa. Rekommenderas varmt! Kommer att läsa den igen.

 4. Perfekt solsemesterläsning

  Intressant att lära känna karaktärerna och härligt att få ett hopp om att livet alltid har nåt positivt att ge om man bara är beredd att ta emot.

 5. Världens vackraste man ?
  Barbro Gustafsson, 6 december 2017

  Underbar bok. Känner igen min syster och jag. Måste läsa nästa bok. Kan den bli lika bra? Rekommenderar den varmt.
  Barbro

 6. Onödiga detaljer och utdragen story
  Emilia, 19 augusti 2017

  Fin och mysig berättelse, men extremt mycket onödiga detaljer som kunde skalas av. Hoppade över en del sidor för att de inte tillförde något alls... ändå blir man nyfiken på hur det ska gå.

 7. Mycket babbel om ingenting
  christina , 11 augusti 2017

  Fruktansvärt många onödiga detaljer och upprepningar, mina förväntningar blev inte uppfyllda. Fullt av ytligt pladder. De första 130 sidorna borde kunnat minskas ner till 50. Märkligt nog fortsätter jag ändå att läsa för att se hur det går.

 8. Saknar djupet
  Catarina , 4 augusti 2017

  Fanns mycket stoff som kunde blivit mycket av, men nu gick det bara förbi. Det blev en bok som inte lyckades röra om i det stoff som låg i botten.

 9. Feel good
  Anni139, 17 juli 2017

  Härlig berättelse med mycket igenkänningsfaktorer. Många syskon har säkert liknande upplevelser av hur man kan irritera sig på den andras egenheter. Dessutom får man sig en härlig romans.

 10. Absolut underbar
  Lotta, 29 maj 2017

  Kunde inte lägga dem ifrån mig, så synd när den var slut. vad ska jag läsa nu? Väntar på fortsättningen.
  Lena beskriver dessa systrar på ett underbart sätt och det enkla blir svårt och igenkännande. Måste läsas...

Visa alla 10 recensioner

Fler böcker av Lena Ackebo