Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
191
Utgivningsdatum
2017-10-07
Upplaga
11
Förlag
Natur & Kultur Allmänlitt.
Dimensioner
225 x 175 x 20 mm
Vikt
560 g
SAB
Qdfja
ISBN
9789127151871
Den missförstådda hunden (inbunden)

Den missförstådda hunden

(68 röster)  |  Läs 13 recensioner
Inbunden,  Svenska, 2017-10-07
269
 • Skickas från oss inom 2-4 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 3 format & utgåvor
Tillhör du dem som tror att hundar inte kan tänka i flera steg och att de inte har någon tidsuppfattning? Att de är färgblinda och måste ha en stark ledare för att må bra? Eller att hunden lyssnar mer på ditt tonfall än på själva orden när du pratar med den? Då har den nya forskningen en del överraskningar i beredskap.

Mycket av det man trott om hur hundar fungerar har visat sig vara helt fel. I Den missförstådda hunden berättar Per Jensen med saklighet, humor och värme om hur forskarna avlivat den ena myten efter den andra. Du får bland annat veta hur det kommer sig att hundar inte kan dricka vatten utan att spilla över hela golvet, varför det är helt rätt att trösta dem när de har gjort sig illa och hur mopsars synsinne skiljer sig från vinthundars.

Per Jensen går igenom en rad vanliga missuppfattningar som de flesta hundägare känner igen. För var och en beskrivs forskningsrapporter som med olika metoder visar hur allt egentligen hänger ihop. Forskarna har ibland använt små experiment där hundarna själva berättar om sina upplevelser med hjälp av sitt beteende. Men man har också utnyttjat den mest avancerade teknologin till att avbilda hundars hjärnor och framställa bilder av deras innersta tankar. Forskningen visar att vi i många avseenden måste omvärdera vår syn på hur hundar fungerar och det går inte att betrakta dem på samma sätt efter att ha läst den här boken.

Per Jensen är professor i etologi, läran om djurens beteende, vid Linköpings universitet. Han leder en forskargruppsom bland annat studerar hundars beteende och relation till människor och medverkar flitigt i olika medier när det gäller frågor om djur och djurskydd. Per har skrivit flera böcker om hundar, senast Hur smart är din hund? (2015).
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Den missförstådda hunden
 2. +
 3. Hundens språk och tankar

De som köpt den här boken har ofta också köpt Hundens språk och tankar av Per Jensen (inbunden).

Köp båda 2 för 408 kr

Kundrecensioner

Det finns 13 recensioner av Den missförstådda hunden. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. För hundvänner
  Evalis Svensson, 17 januari 2021

  Intressant bok som belyser delvis nya forskningsrön om hundens beteenden. Att författaren refererar till de egna hundarna ger boken en personlig prägel. Rolig att läsa skriven på ett enkelt språk.

 2. Vovvens bästa vän
  Chino, 24 mars 2020

  En bra bok! Läsvärd och tänkvärd utifrån ett lite annorlunda perspektiv. Bra med fakta och tips och trix. Denna bok kan jag rekommendera.

 3. Bra
  Tornvinga, 14 juni 2019

  Bra bok men väldigt lik hallgrens andra bok "hundens språk och tankar" de var nästintill identiska. Denna dock mer lättläst och den andra mer skrivet som för avhandling.

 4. Utan focus
  Mikael Nilsson, 3 oktober 2018

  En bok skriven med vetenskapen som utgångspunkt för mer förståelse om hunden. Enbart uppradning av vetenskapliga undersökningar utan egna slutsatser, blandat med beskrivningar av dagliga rutiner som hundägare. Kunde varit en bra bok men saknar substans och slutledning. En bok som försöker blidka alla vilket resulterar i att den berör väldigt lite. För att vara skriven av en professor och forskare med kunskap om hur vetenskapliga undersökningar går till är den förvånansvärt frånvarande av sakl... Läs hela recensionen

 5. En bra hundbok
  Glad hundägare, 27 mars 2018

  En bra hundbok som jag rekommenderar till alla både blivande hundägare och vana hundägare! Många nya insikter och skriven på ett både lättläst och roande vis. Många myter som det sticks hål på och en del som känns som en bekräftelse på saker jag funderat på.

 6. Den bästa hundbok jag läst!
  Sten Lundqvist, 9 mars 2018

  Trevlig och lättläst bok som gav mig som hundägare mycket att fundera över. Väldigt tilltalande med den vetenskapliga utgångspunkten (med forskningsreferenser!) som kontrast till vanligt "löst tyckande" . Intressant angreppssätt med utgångspunkt från myter, som han slår hål på.

 7. Det finns många myter, läsvärt för alla.
  Britta, 29 december 2017

  Det är något för mycket text som utfyllnad. Hade väntat mig mer fakta, kanske fler myter. Bra med fakta på forskning.

 8. Där myterna prövas mot fakta!

  En bok som bör finnas i varje hundägares hem. Och gärna läsas när man planerar att skaffa hund! En toppenbok!

 9. Bra för alla hindägare
  Anita Eriksson, 30 november 2017

  Alla hundägare borde läsa den man förstår sin hund mycket bättre dom förstår så mycket mer än man tror och de kan klockan

 10. Roligt, läsvärt och givande om det bästa hos oss
  Thomas Mätzsch, 29 november 2017

  Än en gång har Per Jensen skrivit en klart läsvärd, rolig och framförallt faktabaserad bok om vår bäste vän. Jag hoppas och ser fram emot flera - exempelvis hur man med ledning av moderna uppfattningar bäst lägger upp träningen/uppfostringen/samarbetet med sin hund. Att "läsa paragrafer" för sin hund nyttar ju alldeles riktigt inget till...

 11. En självklar julklapp till hundägare.
  Cathrine Marina Ottenfelt, 17 november 2017

  Beundrar det arbete Per Jensen har lagt ner i sitt sökande efter fakta och tagit död på myter och klara feltolkningar.

  Jag har fått en helt annan bild av min egen hunds kapacitet och tänk.

  Rekommenderar boken även till alla som gillar hundar men inte är hundägare själva.

 12. Nya relationer
  Tord Karlsson, 16 november 2017

  Vittnesmålen om att människan i sitt högmod valt att undervärdera djurens mentala förmågor blir allt flera. Att hundar har större kapacitet än vad etologerna vanligtvis har påstått vet varje hundägare, men i den här boken får även vi lära oss nya saker som fördjupar relationerna med våra närmaste vänner.
  Den som är nyfiken på hur väl vetenskapen idag stämmer överens med och bekräftar de egna iakttagelserna har en del att hämta i den här boken.

 13. Boken som får mig att förstå

  I den här boken slår Per Jensen hål på myter som finns om våra hundar. Myter som har försvårat för oss att förstå våra bästa vänner. Med hjälp av den här boken kommer du närmare din vän genom att du lär dig att se den som den är.

Visa alla 13 recensioner