Fler böcker inom
Format
E-bok
Filformat
EPUB med vattenmärke (0.0 MB)
Om vattenmärkning
Språk
Svenska
Antal sidor
197
Utgivningsdatum
2019-06-04
Upplaga
1
Förlag
Natur & Kultur
Översättare
Maria Björkman
ISBN
9789127152526

Vaggvisa E-bok

(4 röster)  |   Läs 2 recensioner
E-bok,  Svenska, 2019-06-04
169
Läs i Bokus Reader för iOS och Android
Finns även som
Visa alla 6 format & utgåvor
"En av vårens bästa thrillers" - M-magasin

"Leïla Slimanis författarskap är något av det mest beroendeframkallande just nu. Romanen Vaggvisa är en perfekt blandning av mörk svindel och samtidskänsla." Dagens Nyheter

"Det finns hopp om litteraturen om detta blir sommarens strandläsning i stället för någon dussindeckare." Gefle Dagblad

"Den obehagligt spännande romanen, som börjar med död och blod och rullar upp historien baklänges är både psykologiskt och sociologisk knivskarp." Aftonbladet

"Vaggvisa är en oerhört välskriven roman, magknipigt olycksbådande i sin exakthet och det långsamma, nästan sävliga glidandet mot den oundvikliga katastrofen." Ystads Allehanda

Hemmet har aldrig tidigare varit så välstädat och barnen avgudar henne. Barnflickan Louise har kommit in i deras liv och förändrat det. Tack vare henne har Myriam kunnat återuppta sin juristkarriär och hon och maken Paul lägger tacksamt sina barn i hennes händer. Snart börjar Louise få plötsliga vredesutbrott och bete sig märkligt, men de undviker i det längsta att konfrontera henne. I det vackra huset i Paris tionde arrondissement har ett mörker sipprat in och nedräkningen mot en katastrof har tagit sin början.

Fransk-marockanska Leïla Slimanis succéroman har samma psykologiska spänningsnerv som Gillian Flynns "Mörka platser" och har sålt i mer än 600 000 exemplar i Frankrike. Den översätts nu i 38 länder.

Leïla Slimani (född 1981) är journalist och författare, uppvuxen i Marocko och bor sedan snart tjugo år i Paris.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Vaggvisa. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Om kvinnors begränsade och begränsande roller
    Maria Löfstedt (Huaröd), 18 augusti 2018

    Ruskigt bra med betoning på ruskigt.En utsatt och fattig människas fall och allt det drar med sig. Språklig briljans gör berättelsen självlysande. Samhällskritik om kvinnoroller i dagens Frankrike.

  2. Kvinnofälla?
    Bingbongbop, 23 april 2018

    Här får man från början veta vilken katastrof, som inträffat, vilket ger en oemotståndlig lust att få veta varför den skett? Skulden, som läggas på föräldrarna är oerhörd, men kan lätt föteställas. Daghem finns inte Frankrike och uppgiften att hitta lämplig barnvakt läggs på namman, som ständigt måste hävda sin lust att förvärvsarbete.

Visa alla 2 recensioner

Fler böcker av Leila Slimani