Fler böcker inom
Format
E-bok
Filformat
EPUB med vattenmärke (0.0 MB)
Om vattenmärkning
Språk
Svenska
Antal sidor
131
Utgivningsdatum
2019-04-11
Upplaga
1
Förlag
Natur & Kultur
ISBN
9789127153226

Inlandet E-bok

(2 röster)
E-bok,  Svenska, 2019-04-11
169
Billigast på PriceRunner
Läs i Bokus Reader för iOS och Android
Finns även som
Visa alla 3 format & utgåvor
"Elin Willows gestaltar skickligt känslan av främlingskap genom att låta tiden och rummet flyta ihop och bli en del av berättarens inre liv."
GP

"Inlandet känns som att krypa in i ett ide, eller som att få såren omplåstrade med is."
M-magasin

"Det är vackert, kärvt och känsligt berättat, om att vara stilla tills benen börjar vilja gå igen - en verkligt stark debut."
SvD

"En riktigt stilsäker debutroman."
Arbetarbladet

"en vackert skriven roman med fin blick för det som skaver mellan stad och land"
VK

"I kasten mellan sommarens konstanta ljus och vinterns eviga mörker gestaltar Willows något så ovanligt i utvecklingsromanen som erfarenheten att träffa ett val och stå fast vid det."
Tidningen Vi

"Stilsäker roman med sällsamt liv."
DN

Kan man börja om var som helst, skapa sig ett nytt liv någon annanstans?

En ung kvinna från Stockholm fyttar till sin pojkväns hemort, ett litet samhälle i Norrlands inland, Platsen kallad. Men relationen tar slut redan innan de hunnit fram. Hon tar ett jobb på en mataffär och blir kvar på orten av skäl hon själv inte riktigt begriper. Sakta men säkert arbetar hon sig in i platsen, och låter den arbeta sig in i henne. Det nya samhället har andra, okända koder. Här lämnar man dörren olåst, super på Hotellet på lördagarna, kör bil på isen. Hur blir man en del av något nytt?

"Inlandet" är en självlysande berättelse om uppbrott och förändring, skriven på avskalad, distinkt prosa. Elin Willows debutroman undersöker vardagens konkreta mekanik, småsamhällesmentaliteten och hur omgivningen kan spegla en människas inre landskap, relationen mellan frihet och ensamhet.

ELIN WILLOWS (född 1982) är kulturjournalist bosatt i Finland, där hon arbetar på Yle, fnsk public service. "Inlandet" utkommer även på svenska och fnska i Finland.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Elin Willows